Exerciţiu pe Aeroportul Henri Coandă, a fost simulat un incendiu la o aeronavă

Joi, pe Aeroportul internaţional Henri Coandă Bucureşti, s-a derulat exerciţiul de cooperare cu forţe şi mijloace în teren cu tema ”Gestionarea situaţiei de urgenţă determinate de producerea unui incendiu aviatic (incendiu la aeronavă)”, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

83 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu pe Aeroportul Henri Coandă, a fost simulat un incendiu la o aeronavă

Exerciţiu pe Aeroportul Henri Coandă, a fost simulat un incendiu la o aeronavă

Acţiunea a fost organizată de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi s-a desfăşurat în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov şi cu Unitatea Militară 01961 – Baza 90 Transport Aerian.

Exerciţiul a implicat simularea unei intervenţii complexe la o aeronavă militară care a semnalat un incendiu în zbor, localizat la motorul numărul 2. Aeronava avea la bord 26 de pasageri şi 4 membri ai echipajului. Rezervorul de carburant conţinea 3,5 t de kerosen, iar aeronava nu transporta alte substanţe periculoase.

Acest exerciţiu general de simulare a avut ca obiectiv principal verificarea şi exersarea capacităţii de intervenţie într-o situaţie de urgenţă cu impact aviatic, verificarea capacităţii organizatorice şi a modului de cooperare inter-instituţionale pentru protejarea bunurilor şi salvarea vieţilor omeneşti, precum şi antrenarea efectivelor pentru executarea operaţiunilor de intervenţie în condiţiile specifice temei.

Exerciţiul nu a afectat traficul de pasageri, acesta derulându-se în condiţii normale.

Acest tip de exerciţiu se organizează regulat, la un interval de 2 ani de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Foto: Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport,
execiţiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici