Explozia blocului din Floreşti: Femeia arestată ar fi recurs la gest întrucât urma să fie evacuată

Femeia arestată în cazul exploziei produse la un bloc din Floreşti (Cluj) ar fi cauzat deflagraţia întrucât urma să fie evacuată din apartament, după ce îl cedase unor apropiaţi pentru ca aceştia să gireze un credit cu locuinţa respectivă, dar apoi nu au mai plătit ratele, afirmă surse din anchetă.

583 afișări
Imaginea articolului Explozia blocului din Floreşti: Femeia arestată ar fi recurs la gest întrucât urma să fie evacuată

Explozia blocului din Floreşti: Femeia arestată ar fi recurs la gest întrucât urma să fie evacuată (Imagine: Shutterstock)

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, femeia arestată după ce ar fi provocat explozia în apartamentul său din Floreşti ar fi vrut să se răzbune pe persoanele care ar fi înşelat-o, dar ar fi recurs la acest gest şi din cauză că urma să fie evacuată.

Sursele citate afirmă că în 2007 femeia, Margareta Jula, a vrut să îşi ajute doi prieteni care aveau nevoie de un împrumut, prin cedarea apartamentului său de pe strada Gheorghe Doja, cel în care s-a produs explozia.

Astfel, femeia le-a spus anchetatorilor că a făcut un contract de vânzare-cumpărare pentru apartament, cumpărători fiind soţii Florin şi Alexandrina Petrea. Jula susţine că tranzacţia a fost una fictivă, pentru ca familia Petrea să poată lua un credit, femeia neprimind suma completă pentru apartament.

Potrivit surselor citate, Jula a declarat că a primit de la familia Petrea doar 8.000 de lei, cu titlu de împrumut, şi nu 20.000 de euro, cât scria în contractul de vânzare-cumpărare a apartamentului. Alexandrina şi Florin Petrea au luat un credit, au girat cu apartamentul luat de la Jula, dar nu au mai plătit ratele, astfel că Margareta Jula urma să fie evacuată, mai spun sursele meţionate.

În 2011, femeia a deschis o acţiune în instanţă la Judecătoria Cluj-Napoca, prin care a cerut anularea contractului de vânzare-cumpărare a apartamentului. În 13 iunie 2012 Judecătoria Cluj-Napoca i-a respins însă acţiunea.

"Instanţa admite excepţia nulităţii recursului. Constată nulitatea recursului declarat de reclamanta Jula Margareta împotriva sentinţei civile nr. 2419/2012 din 3 februarie 2012 pronunţată în dosar nr. 31801/211/2010 al Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o menţine în totul. Fără cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este irevocabilă", se arată în sentinţă.

În urma acestei decizii, Jula urma să fie evacuată din locuinţă, după ce soţii Petrea nu şi-au mai plătit ratele la creditul luat, astfel că finanţatorul a obţinut o decizie de evacuare a Margaretei Jula din locuinţă.

Conform aceloraşi surse, femeia ar fi provocat explozia din locuinţă chiar în zilele în care evacuarea urma să fie pusă în practică.

Pe de altă parte, viceprimarul comunei Floreşti, Victor Pop, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că autorităţile locale caută o soluţie pentru a ajuta financiar familiile afectate de explozia produsă în blocul din Floreşti.

"Dintre cele 16 apartamente afectate de explozie, doar în două nu se poate locui. Unul este apartamentul de unde a pornit deflagraţia, iar celălalt este un apartament vecin, unde, din fericire, proprietarii nu erau acasă în momentul exploziei. Aceştia sunt plecaţi, iar apartamentul este sigilat. Aşteptăm să se întoarcă pentru a discuta cu ei. Deşi s-a stabilit că vina pentru explozie este a unei persoane de la parter, împotriva căreia ar trebui să se îndrepte proprietarii pentru a fi despăgubiţi, vom încerca şi noi să îi ajutăm financiar cumva, prin Consiliul Local Floreşti. Trebuie să vedem cadrul legal şi sper să găsim o soluţie", a spus Pop.

Potrivit acestuia, proprietarii apartamentelor afectate de explozie şi-au înlocuit pe cheltuiala proprie geamurile şi uşile distruse şi şi-au reparat locuinţele.

"Va trebuie să vedem în ce măsură vor fi acordate despăgubiri şi de către societăţile de asigurare", a subliniat viceprimarul din Floreşti.

Explozia a avut loc într-un imobil de pe strada Gheorghe Doja din localitatea Floreşti, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 02.00, într-un apartament situat la parter. Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, explozia a fot urmată de un incendiu de mică amploare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici