Explozie într-un complex studenţesc din Iaşi: O persoană a murit, iar alta a fost rănită

O persoană a murit, iar o alta a fost rănită, fiind transportată la spital, în urma unei explozii produse, joi seară, într-un local din Iaşi situat în complexul studenţesc Tudor Vladimirescu.

171 afișări
Imaginea articolului Explozie într-un complex studenţesc din Iaşi: O persoană a murit, iar alta a fost rănită

Iaşi: O persoană a murit, alta a fost rănită într-o explozie într-un bar dintr-un complex studenţesc (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Explozia s-a produs în jurul orei 21.35 în clubul studenţesc Pub 75 din complexul Tudor Vladimirescu, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

Potrivit martorilor, incinta localului a fost cuprinsă mai întâi de un fum gros, clienţii părăsind rapid spaţiul respectiv.

La scurt timp, în local s-a produs o explozie, urmată de un incendiu puternic.

"A început să iasă fum, după care s-a auzit o explozie şi au izbucnit flăcările. Erau mai multe persoane în local, dar ieşiseră când a început să apară fum", a afirmat Marius S., un tânăr care afirmă că a părăsit localul cu doar câteva minute înainte de explozie.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, incendiul fiind stins în câteva zeci de minute.

Potrivit reprezentanţilor ISU Iaşi, o tânără a murit, fiind găsită carbonizată, iar o altă tânără s-a intoxicat cu fum, fiind transportată la Spitalul de Urgenţe din Iaşi.

"S-a intervenit cu trei echipaje de pompieri. A fost găsită o persoană carbonizată, iar o alta a fost rănită. Urmează să stabilim cu exactitate care au fost cauzele producerii explozii, urmată de incendiu", a declarat Silvia Spiridon, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

Localul situat la parterul căminului studenţesc T17 din complexul Tudor Vladimirescu a fost distrus aproape în întregime în urma exploziei.

Pagubele provocate de incendiu se ridică la 400.000 de lei.

Tânăra moartă în incendiu, studentă ce trecea prin zonă şi a vrut să ajute la stingerea focului

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, subcomisarul Virginea Pralea, tânăra decedată în urma incendiului izbucnit în clubul PUB 75 din complexul studenţesc Tudor Vladimirescu avea 20 de ani şi era studentă, iar în momentul producerii deflagraţiei trecea prin zona respectivă. Ea ar fi intrat în local pentru a ajuta o angajată a barului care ceruse sprijinul trecătorilor pentru a stinge incendiul.

"În urma audierii martorilor s-a stabilit că persoana decedată se numeşte Sorina F., de 20 ani, din judeţul Suceava. Când a izbucnit incendiul, angajata clubului, Alexandra C., a ieşit să ceară ajutorul trecătorilor. Victima s-a oferit să o ajute, deşi în interior era foarte mult fum. Cele două tinere au pătruns în restaurant pentru a lua un extinctor, însă din cauza fumului foarte dens au rămas blocate. În final a reuşit să iasă doar angajata, ajutată de câţiva tineri", a afirmat Virginia Pralea.

Tânăra este studentă la Drept la o universitate privată, colegii fetei spunând că aceasta îi ajuta tot timpul pe cei din jur.

Liderul studenţilor de la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi, Viorel Huţanu, a declarat, vineri, că Sorina Ferari, tânăra care a murit carbonizată în urma incendiului produs în clubul Pub 75 din Iaşi, era un exemplu pentru toţi colegii din universitate şi obişnuia să-i ajute pe toţi cei care îi solicitau sprijinul.

"Din câte ştiu, Sorina se afla în grija bunicilor şi avea bursă socială. Nu ne rămâne decât să apreciem acest ultim gest al ei. O cunoşteam, tot timpul era săritoare şi sociabilă. Încerca să-i ajute pe cei care îi cereau sprijinul", a spus Viorel Huţanu.

El a subliniat că tânăra şi-a dat viaţa pentru o persoană pe care nu o cunoştea, care lucra în localul cuprins de flăcări.

La rândul său, rectorul Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, Doru Tompea, a declarat că Sorina Ferari a dat tuturor o lecţie de eroism cu un final dramatic.

"Sorina ne-a dat tuturor o lecţie de eroism cu un final atât de dramatic, încât orice comentariu pare inutil şi golit de sens. Nu putem spune decât că va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre, ale profesorilor şi ale colegilor", afirmă rectorul universităţii ieşene, într-un comunicat de presă.

Şi tânăra angajată a barului, care în urma incendiului a ajuns la spital, era studentă.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi şi cei ai Poliţiei au declanşat anchete în acest caz, primele cercetări indicând faptul că flăcările au fost cauzate de o defecţiune a instalaţiei electrice.

"Vom face audieri la faţa locului pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Nu putem spune deocamdată dacă este vorba sau nu despre un accident de muncă, urmează să stabilim în cursul zilei de astăzi (vineri - n.r.)", a declarat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi.

El a precizat că incendiul a fost extrem de violent, flăcările atingând o înălţime de câţiva metri.

"Iniţial s-a crezut că a fost o explozie pentru că s-a auzit o bubuitură. A fost doar un incendiu, foarte violent, care s-a extins repede", a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici