EXPLOZIE la combinatul Mechel din Târgovişte, un muncitor a fost rănit, suferind arsuri pe 80% din suprafaţa corpului

Un muncitor al combinatului Mechel din Târgovişte a fost rănit, luni, în urma unei explozii produse la un turn de răcire al fabricii, la faţa locului ajungând mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

466 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE la combinatul Mechel din Târgovişte, un muncitor a fost rănit, suferind arsuri pe 80% din suprafaţa corpului

EXPLOZIE la combinatul Mechel din Târgovişte, un muncitor a fost rănit (Imagine Arhiva: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Elena Ionescu, bărbatul a suferit arsuri de gradele doi şi trei pe 80% din suprafaţa corpului, este conştient, dar în stare gravă, iar medicii au decis că este necesară transferarea lui la o clinică de specialitate din Capitală.

"Pacientul are 44 de ani. Am înţeles că lucrează ca sudor şi a fost adus la noi cu o ambulanţă. A fost investigat medical, stabilindu-se că are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Este conştient, comunică, dar medicii au decis ca el să fie transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti", a declarat prutătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Victima a spus că în momentul producerii deflagraţiei a vrut să închidă ventilul instalaţiei de alimentare cu oxigen.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar ştiu că în momentul în care am vrut să închid ventilul s-a produs explozia", a spus muncitorul.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgtenţă (ISU) Dâmboviţa. deflagraţia a vut loc în aer liber. lângă un turn de răcire al unei  instalaţii de alimentare cu oxigen.

"Primele date arată că muncitorul încerca să închidă un ventil. Probabil că au fost scurgeri de oxigen, el avea grăsime pe mâini sau pe haine, iar în acel moment s-a produs deflagraţia. Este o ipoteză, urmează să stabilim cu exactitate ce s-a întâmplat", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, maior Eduard Ţelea.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dâmboviţa, primele date arată că explozia a avut loc la o conductă de oxigen a unui turn de răcire al combinatului, deflagraţia nefiind urmată de incendiu.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale ale detaşamentului de pompieri Târgovişte şi o ambulanţă SMURD, iar muncitorul, care a suferit arsuri, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

"Am fost anunţaţi prin 112 despre o deflagraţie la combinatul Mechel din Târgovişte şi ne-am deplasat de urgenţă la faţa locului. Din primele cercetări, se pare că explozia a avut loc la un turn de răcire din această societate, mai exact la o conductă de oxigen a turnului. Noi asigurăm zona în continuare, cu două autosepaciale ale pompierilor militari, iar la faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă SMURD", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, maior Eduard Ţelea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici