Explozie urmată de un incendiu într-o locuinţă din Gorj, o femeie a fost transportată la spital

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, sâmbătă, într-o locuinţă din comuna gorjeană Bâlteni, o femeie de 84 de ani fiind transportată la spital, cu arsuri la mâini şi la faţă, iar fiul acesteia, de 62 de ani, imobilizat la pat, suferind un şoc şi primind îngrijiri la faţa locului.

121 afișări
Imaginea articolului Explozie urmată de un incendiu într-o locuinţă din Gorj, o femeie a fost transportată la spital

Explozie urmată de un incendiu într-o locuinţă din Gorj, o femeie a fost transportată la spital (Imagine: Octav ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului ce cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avramescu, pompierii au fost sesizaţi la 112 că o explozie s-a produs într-o locuinţă din comuna Bâlteni, două echipaje de intervenţie plecând spre locul deflagraţiei.

La faţa locului au ajuns, de asemenea, un echipaj SMURD şi două autosanitare de la Serviciul de Ambulanţă Gorj.

În urma exploziei, care a fost urmată de un incendiu, o bătrână de 84 de ani a suferit arsuri la mâini şi la faţă, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Bătrâna a reuşit să iasă singură din locuinţă.

Femeia locuia împreună cu fiul său de 62 de ani, imobilizat la pat de mai mult timp, acesta fiind evacuat din casă de către vecini.

Bărbatul a suferit un şoc, primind îngrijiri la faţa locului, fără însă să fie rănit.

"După ce au predat femeia, care avea răni, către un echipaj al Ambulanţei, pompierii au intervenit pentru a localiza şi lichida incendiul, lucru care s-a reuşit înainte ca focul să se extindă la restul clădirii, casa fiind de tip duplex, cealaltă parte a ei fiind salvată la timp”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Poliţiştii şi pompierii au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului.

Vecinii care au vorbit cu bătrâna înainte de sosirea echipajelor de intervenţie au spus că aceasta ar fi încercat să aprindă gazele în sobă, lăsându-le însă deschise. Explozia ar fi avut loc în momentul în care bătrâna ar fi vrut să aprindă o brichetă.

De asemenea, o fiică a bătrânei, care nu se afla acasă în momentul producerii exploziei, le-a spus poliţiştilor că nu existau probleme la reţeaua de gaze a locuinţei, recent fiind făcute verificări pentru identificarea unor eventuale scurgeri de gaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici