Familia unuia dintre bebeluşii răniţi la Maternitarea Giuleşti, anunţată eronat că acesta a murit

Familia unuia dintre bebeluşii răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost anunţată, miercuri, în mod eronat că le-a murit copilul, ulterior părinţii aflând că de fapt acesta este în viaţă.

37 afișări
Imaginea articolului Familia unuia dintre bebeluşii răniţi la Maternitarea Giuleşti, anunţată eronat că acesta a murit

Familia unuia dintre bebeluşii răniţi la Maternitarea Giuleşti, anunţată eronat că acesta a murit (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Andrei Dragomirescu, tatăl unuia dintre bebeluşii răniţi în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti, declara, miercuri dimineaţă, că a fost sunat de Poliţia Capitalei, care i-a transmis condoleanţe, anunţându-l că fiul lui a murit.

Acesta a venit, miercuri dimineaţă, la Maternitatea Giuleşti pentru a ridica certificatul de naştere al fiului său, el spunând că acesta fusese internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Ulterior, familia a fost anunţată că bebeluşul este în viaţă.

Preotul Spitalului "Grigore Alexandrescu" a declarat, miercuri la prânz, că părinţii bebeluşului au fost anunţaţi de Poliţia Capitalei că le-a murit copilul, însă el tocmai vizitase copilul cu câteva minute în urmă şi acesta era în viaţă, dar în stare critică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a făcut şi nu va face nicio declaraţie referitoare la cazul de la Maternitatea Giuleşti.

Andrei Dragomirescu mai spunea, miercuri dimineaţă, că nu i-a plătit pe doctorii de la Maternitatea Giuleşti, în schimb a plătit asistentele şi personalul auxiliar ori de câte ori dorea ca el sau rudele sale să-l vadă pe micuţ.

El preciza că nu mai ştie cu certitudine, dar că are impresia că i-ar fi dat bani şi asistentei Florentina Cârstea, cea care se ocupa de bebeluşii din Secţia de Terapie Intensivă atunci când s-a produs explozia de la Maternitatea Giuleşti.

Bărbatul mai spunea că a fost nevoit să vină "de acasă" chiar şi cu ustensile medicale, precum branule sau alte obiecte medicale.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii, iar decesul celui de-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă, de către reprezentanţii Spitalului "Grigore Alexandrescu" unde acesta a fost dus după incendiu, împreună cu alţi şapte bebeluşi aflaţi în salonul de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti atunci când s-a produs explozia.

Toţi bebeluşii au fost duşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" în stare foarte gravă, având arsuri de până la 80 la sută din corp şi la căile respiratorii superioare, iar nou-născutul care a decedat avea şi o malformaţie congenitală de cord.

Din Maternitatea Giuleşti au fost evacuate 114 persoane, dintre care 53 copii şi 61 de femei, acestea fiind duse la mai multe spitale din Capitală. Până la finalizarea anchetei unitatea sanitară, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, va rămâne închisă.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Medicii legişti au finalizat necropsia în cazul a trei dintre cei patru bebeluşi care au murit în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti, unul fiind intoxicat cu funingine, în timp ce ceilalţi doi au decedat din cauza lipsei de oxigen. Necropsia în cazul celui de-al patrulea bebeluş va fi efectuată miercuri dimineaţă, a spus Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme.

El a adăugat că marţi au fost prelevate probe ADN de la toţi copiii şi de la părinţi, analize care vor fi procesate în timpul nopţii, urmând ca miercuri să fie stabilite rezultatele.

În paralel se desfăşoară şi o anchetă internă administrativă la nivelul unităţii sanitare.

La Maternitatea Giuleşti au venit, marţi, şi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti pentru a face cercetări în legătură cu incidentul. Anchete pe domenii vor mai face în acest caz echipe ale Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Enel şi E.On Gaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici