Femeia cameraman din Ungaria vrea să-l dea în judecată pe unul dintre refugiaţii pe care i-a lovit

Petra Laszlo, femeia cameraman ungară condamnată de comunitatea internaţională după difuzarea unor imagini în care apărea lovind migranţi, doreşte să-l dea în judecată pe un bărbat pe care l-a lovit şi reţeauan de socializare Facebook, relatează Huffington Post în ediţia electronică.

675 afișări
Imaginea articolului Femeia cameraman din Ungaria vrea să-l dea în judecată pe unul dintre refugiaţii pe care i-a lovit

Femeia cameraman din Ungaria vrea să-l dea în judecată pe unul dintre refugiaţii pe care i-a lovit

Laszlo, care şi-a cerut scuze după incident, şi-a anunţat acestă intenţie într-un interviu acordat publicaţiei ruse Izvestia.

Ea acuză reţeaua de socializare că nu a eliminat mesaje negative şi de ameninţare care i-au fost adresate şi că, în schimb, a interzis grupuri pe Facebook create pentru a-i susţine acţiunile, scrie Huffington Post, citând site-ul Mashable şi o traducere online a articolului Izvestia.

Bărbatul pe care aceasta plănuieşte să îl dea în judecată este Osama Abdul Mohsen, un refugiat sirian în vârstă de 52 de ani, care a căzut peste copilul său după ce Laszlo i-a pus piedică. Între timp, Mohsen şi-a găsit un loc de muncă în Spania, la clubul naţional de fotbal.

Postul de televiziune ultranaţionalist N1TV, unde era angajată, a concediat-o după ce imaginile au fost făcute publice. În pofida faptului că postul are legături cu un partid de extremă dreapta care vrea ca toţi migranţii să fie deportaţi, N1TV a condamnat "comportamentul inacceptabil" al acesteia, potrivit AP.

Femeia cameraman şi-a cerut scuze după ce înregistrarea a devenit virală pe Internet, scriind că "ceva s-a rupt" în ea, într-un moment de teamă, când refugiaţii alergau spre ea. În prezent, Laszlo este anchetată penal de procurori ungari. Ea a negat că incidentul ar fi de natură rasistă.

Laszlo a spus că, după soluţionarea cazului, plănuieşte să intenteze un dublu proces, ca o "chestiune de onoare". Ea îl acuză pe Mohsen că şi-a schimbat versiunea despre fapte, lucru despre care spune că a condus la o reacţie violentă împotriva ei.

"El şi-a schimbat mărturia, pentru că iniţial a dat vina pe poliţie", a spus Laszlo. "Soţul meu vrea să îmi dovesească nevinovăţia".

Ea a mai declarat că este posibil ca familia ei să se mute în Rusia, pentru că se simte adesea ameninţată şi îi este teamă să iasă afară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici