Fermierii din România sunt lideri la producţia de cereale şi oleaginoase în anul 2021. Ţara a primit rating-ul „excepţional” pentru recolta agricolă

  • Fermierii din România sunt lideri la producţia de cereale şi oleaginoase în anul 2021.
  • GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative) a oferit României rating-ul „excepţional” pentru recolta agricolă din anul 2021.
1877 afișări
Imaginea articolului Fermierii din România sunt lideri la producţia de cereale şi oleaginoase în anul 2021. Ţara a primit rating-ul „excepţional” pentru recolta agricolă

Fermierii din România sunt lideri la producţia de cereale şi oleaginoase în anul 2021. Ţara a primit rating-ul „excepţional” pentru recolta agricolă

Rating-ul „excepţional” pentru recolta agricolă din anul 2021 acordat României de către GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative) este confirmat de rezultatele obtinuţe de către fermierii români.

„Culturile vedetă” ale anului 2021 care plasează fermierii din România pe poziţia de leader sunt: grâul, orzul şi rapiţa.

Conform datelor operative din data de 16 august 2021, producţia totală de grâu recoltată este de 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare producţie înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană. Producţii medii situate peste media naţională de 5.346 kg/ha s-au realizat în vestul ţării în judeţele Satu Mare, Timiş, Bihor, Arad, dar şi în judeţele Olt, Caraş Severin, Ialomiţa. Brăila şi Botoşani.

Producţia totală de orz se situează în anul 2021 la un nivel record de 1,88 milioane tone fiind de asemenea cea mai ridicată începând cu anul 2007. Producţia medie la hectar înregistrată până la data de 16 august este de 5.599 kg/ha, 13 judeţe depăşind media naţională (Bihor, Arad, Galaţi, Ialomiţa, Caraş Severin, Constanţa, Brăila, Olt, Mureş, Călăraşi, Timiş, Dolj şi Giurgiu).

Şi la celelalte cereale: secară, triticale, orzoaică, ovăz, mei, hrişcă, etc., s-au obţinut producţii bune, astfel că producţia totală de cereale până la această dată depăşeşte 15 milioane tone. La rapiţă, în anul 2021, s-a înregistrat cea mai mare producţie medie la hectar (3.022 kg/ha) din 2007 şi până în prezent, datorită soiurilor folosite, aplicării tehnologiei adecvate cât şi a condiţiilor agro-meteorologice favorabile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici