Fifor, despre relaţia poliţişti-interlopi la Caracal: Când avem rezultatele investigaţiei, anunţăm/ Serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat şi Poliţia şi Jandarmeria

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a refuzat, vineri, să dea detalii despre existenţa unor legături între poliţişti şi interlopi la Caracal, precizând că va anunţa rezultatele investigaţiei preliminare imediat ce aceasta va fi finalizată.

1133 afișări
Imaginea articolului Fifor, despre relaţia poliţişti-interlopi la Caracal: Când avem rezultatele investigaţiei, anunţăm/ Serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat şi Poliţia şi Jandarmeria

Fifor, despre relaţia poliţişti-interlopi la Caracal: Când avem rezultatele investigaţiei, anunţăm/ Serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat şi Poliţia şi Jandarmeria

"Este o investigaţie pe rol a DIICOT-ului în care Ministerul Afacerilor Interne are un rol de suport, suntem cu peste 200 de lucrători în teren, oameni care -şi fac datoria , unii dintre cei mai buni oameni pe care îi avem. În ceea ce priveşte cercetările prealabile, ele sunt în desfăşurare, cercetări care au reieşit din raportul Corpului de Control al ministrului efectuat imediat după tragedia de la Caracal. Investigarea prealabilă este pe rol şi, de îndată ce vom avea rezultate, vom anunţa", a declarat Mihai Fifor, întrebat despre legăturile dintre poliţişti şi interlopi, la Caracal.

Solicitat să comenteze din nou dacă a primit informaţii despre o relaţie neprincipială între agenţii de poliţie şi interlopi, Fifor a conchis: "Când o să avem rezultatele investigaţiei preliminare, eu o să vi le prezint'.

 

Fostul adjunct din IPJ Olt Nicolae Alexe a fost audiat aproape 6 ore miercuri, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal. Poliţistul a refuzat să dea declaraţii atât la intrare, cât şi la ieşirea din sediul Secţiei.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informaţii cu privire la o maşină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.


Fifor: Serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat şi Poliţia şi Jandarmeria

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, anunţă, vineri, că Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional şi că serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat acum şi Poliţia şi Jandarmeria

"Începând de săptămâna aceasta, Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional. Serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat şi Poliţia şi Jandarmeria. Este al treilea din ţară - celelalte două funcţionând la Mureş şi Hunedoara – iar operaţionalizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Capitalei", scrie Mihai Fifor, pe Facebook.

Ministrul precizează că a demarat deja extinderea proiectului în toată ţara, iar până la acest moment, s-a reuşit identificarea spaţiilor necesare pentru dispecerate integrate în alte 10 judeţe.

"Astăzi, împreună cu domnul secretar de stat Raed Arafat, am invitat presa pentru a vedea cum funcţionează un astfel de centru integrat, esenţial în optimizarea timpilor de răspuns şi a intervenţiei în situaţii de urgenţă", a mai scris Mihai Fifor.

 
Taguri:
mihai fifor,
caracal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici