Firea, după ce Guvernul a dat un termen de 20 de ani construirii Spitalului Metropolitan: A fost o informaţie 'tehnică'

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că spitalul Metropolitan va fi construit într-un interval de timp decent, în trei ani de emiterea ordinului de începere a lucrărilor, şi nu în 20 de ani.

1433 afișări
Imaginea articolului Firea, după ce Guvernul a dat un termen de 20 de ani construirii Spitalului Metropolitan: A fost o informaţie 'tehnică'

"La nici 24 de ore de când am aflat, cu mare bucurie, că Guvernul României ne-a dat o parte din terenul necesar construirii Spitalului Metropolitan, mă văd nevoită să fac o serie de precizări destinate celor care au preluat, cu rea-voinţa, o informaţie 'tehnică', şi anume termenul de 20 de ani pentru care a fost transferat acest teren la Primăria Capitalei. Este vorba, de fapt, despre Ministerul Finanţelor Publice, care gestionează întreg patrimoniul statului, şi care, din motive birocratice, trebuia să emită un termen al acestui transfer şi a trecut termenul de 20 de ani că o măsură asiguratorie. Subliniez încă o data că spitalul Metropolitan se va construi într-un interval de timp decent, rezonabil, adică în trei ani de la ordinul de începere a lucrărilor, atât cât durează edificarea unui spital de 1.000-1.200 de paturi, şi nu în 20 de ani, cât a stipulat Ministerul Finanţelor Publice. Aceste ironii şi interpretări tendenţioase, 'după ureche', descurajează cetăţenii şi denigrează activitatea Primăriei Generale, care face toate demersurile legale astfel încât acest proiect să fie finalizat cât mai rapid", a transmis edilul-şef al Capitalei, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Gabriela Firea a adăugat că Primăria Generală a Municipiului Bucureşti (PMB) deja a demarat realizarea studiului de prefezabilitate, ale cărui costuri se ridică la 50 de milioane de euro. Etapa următoare va fi studiul de fezabilitate şi ulterior o decizie luată de către Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în cazul în care va fi vorba de o investiţie a municipalităţii sau "se va adopta o procedură de succes, preluată în întreaga Europa, de concesiune, adică atragerea unui investitor privat care va construi de la zero această unitate medicală".

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat, miercuri, după şedinţa Executivului în care terenul SRTv din Pipera a fost trecut la Primăria Capitalei, că Spitalul Metropolitan va fi gata în maximum 20 de ani.

"Terenul (transferat Primăriei Capitalei pentru construirea Spitalului Metropolitan - n.r.) are o suprafaţă de peste 47.000 de metri-pătraţi, este situat în Şoseaua Pipera din Sectorul 2 şi trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al municipiului Bucureşti. Termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici