Firea: Peste 1,3 milioane de copii sunt afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România

  • Ministrul Familiei Gabriela Firea spune că peste 1,3 milioane de copii sunt afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România.
  • Firea susţine că până acum autorităţile le-au oferit acestora excursii şi tabere, care nu ţin de masă caldă, haine şi rechizite pentru şcoală.
212 afișări
Imaginea articolului Firea: Peste 1,3 milioane de copii sunt afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România

Ministrul Familiei Gabriela Firea a discutat vineri cu Jeroen Jutte, şeful de unitate pentru România şi Bulgaria în cadrul Direcţiei Generale Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune a Comisiei Europene, despre cei peste 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România.

„Garanţia pentru Copii, instituită la nivel european, ne va ajuta să ajungem la aceşti copii, să ştim de ei şi de situaţiile grele în care se află. Şi mai important, îi vom putea ajuta! Banii vor veni ţintit pentru acces la servicii medicale, sociale, educaţionale şi orice e nevoie pentru e preveni separarea copiilor de familie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Ea susţine că, până acum, autorităţile s-au gândit să-i ajute pe aceşti copii mai mult prin tabere şi excursii. „Sunt în total dezacord! Sunt foarte bune şi aceste activităţi, dar ele nu ţin loc de masa zilnică, sănătoasă şi caldă, nu ţin loc de haine sau rechizite pentru a merge la şcoală, şi sunt un suport social sau emoţional de moment, nu pe termen lung aşa cum e nevoie”, a adăugat ministrul Familiei.

Gabriela Firea spune că este o prioritate atragerea a cât mai mulţi bani din Fondul Social European.

„Avem 50 de milioane de euro prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă pe care îi vom cheltui tot pentru a le oferi o viaţă mai bună acestor copii. La masă cu toţi actorii din acest domeniu, punem la punct o lege prin care prevenim separarea copiilor de familia lor şi înfiinţăm 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili, cu ajutorul autorităţilor locale – primării şi consilii judeţene. În paralel, continuăm munca pentru a transforma toate centrele de plasament din România în case de tip familial - locuri mai prietenoase, mai sigure, mai aproape de sensul cuvântului <acasă>”, a mai scris Firea pe reţeaua de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici