Firea: Românii arestaţi în Danemarca, după ce bebeluşul lor a ajuns la spital, au fost eliberaţi

Românii arestaţi în Danemarca, după ce bebeluşul lor a ajuns la spital, au fost eliberaţi, a anunţat, marţi, Gabriela Firea, ministrul Familiei.

1850 afișări
Imaginea articolului Firea: Românii arestaţi în Danemarca, după ce bebeluşul lor a ajuns la spital, au fost eliberaţi

Firea: Românii arestaţi în Danemarca, după ce bebeluşul lor a ajuns la spital, au fost eliberaţi

„Noutăţi despre cazul familiei Rotundu, din Danemarca. Tinerii români au fost eliberaţi din arestul preventiv, însă, nu-şi pot vedea copilul în următoarele şase luni. Nu renunţam la demersurile pe care le facem pentru aducerea în ţară a băieţelului M.R. şi plasarea acestuia la familia bunicilor materni”, a scris marţi pe Facebook Gabriela Firea.

Conform acesteia, ministerul român a fost informat că autorităţile daneze au decis eliberarea părinţilor, după ce au fost adunate toate probele din acest caz şi nu mai există un motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate.

Ministrul Familiei susţine că o concluzie a poliţiştilor nu a fost încă emisă şi nici nu există un termen limită până când autorităţile daneze se vor pronunţa.

Până atunci, s-a decis plasarea copilului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinţii nu pot primi vreo informaţie.

„Îl vor putea vedea pe băiat abia după şase luni şi atunci doar pentru foarte puţin timp. Din informaţiile transmise pe căi oficiale, starea de sănătate a copilului este una stabilă. Suntem în legatură cu autorităţile din Danemarca şi le punem la dispoziţie orice informaţie poate fi de ajutor”, a precizat Gabriela Firea.

Presa olandeză a scris în luna februarie că bebeluşul de 5 săptămâni, născut în a doua zi de Crăciun, a fost internat la Spitalul Universitar Odense, unde medicii au fost de părere că viaţa i-a fost pusă în pericol, deoarece avea mai multe răni. Cuplul de români, de 25 şi 27 de ani, a negat că şi-ar fi expus copilul la violenţă şi a cerut ajutor.

MAE român a anunţat atunci că, potrivit normelor legale ale statului de reşedinţă, autorităţile locale competente au demarat o anchetă socială, instituind, la data de 31 ianuarie 2021, măsura de plasament temporar asupra minorului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
români,
danemarca,
copil

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici