Video Flăcări în Munţii Lotrului. Intervenţie dificilă pentru stingerea unui incendiu puternic | VIDEO

Zeci de pompieri militari şi civili încearcă, de mai bine de 24 de ore, să stingă un incendiu izbucnit în Munţii Lotrului, zona Padina – Pleşa, unde a fost trimis şi un elicopter cu dispozitiv de tip Bamby - Bucket, care poate transporta 2.400 de litri de apă.

305 afișări

Potrivit IGSU, intervenţia de stingere a incendiului reaprins duminică dimineaţă în Munţii Lotrului continuă, iar pentru eficientizarea misiunilor de localizare şi de stingere a incendiului, în sprijinul forţelor din teren acţionează şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, prevăzut cu un dispozitiv de tip Bamby - Bucket, ce poate transporta aproximativ 2.400 de litri de apă.

Alimentarea cu apă se face din râul Olt, apa fiind deversată în zona focarelor.

Până luni după-amiaza, elicopterul a efectuat deja un număr de 19 curse, refulând o cantitate de 33,6 tone de apă. Astfel, s-a reuşit limitarea extinderii incendiului, suprafaţa totală afectată fiind de aproximativ 12 hectare.

IGSU arată că 27 de pompieri militari vâlceni, împreună cu peste 40 membri SVSU Malaia şi lucrători ai ocoalelor silvice, continuă intervenţia, care este una dificilă, din cauza altitudinii zonei de manevră (1.400 – 1.600 de metri), a terenului accidentat, dar şi a vântului care suflă cu putere.

Pe tot parcursul zilei de luni, flăcările s-au manifestat la nivelul solului, în zona împădurită de foioase, doborâturi şi arbori uscaţi, a mai arătat IGSU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici