Flori şi lumânări în Sâmbăta Mare la altarul Colectiv cu ocazia comemorării a 6 luni de la tragedie. "A trecut deja o jumătate de an şi nu ştim nici acum cine sunt vinovaţii”

Rude ale celor decedaţi în urma incendiului de la Colectiv, supravieţuitori şi voluntari din grupul Împreună Rezistăm au mers, în Sâmbăta Mare, în faţa clubului, cu flori şi lumânări pentru a comemora şase luni de la tragedie, o slujbă religioasă urmând să fie făcută pe data de 9 mai.

1277 afișări
Imaginea articolului Flori şi lumânări în Sâmbăta Mare la altarul Colectiv cu ocazia comemorării a 6 luni de la tragedie. "A trecut deja o jumătate de an şi nu ştim nici acum cine sunt vinovaţii”

Flori şi lumânări în Sâmbăta Mare la altarul Colectiv cu ocazia comemorării a 6 luni de la tragedie. "A trecut deja o jumătate de an şi nu ştim nici acum cine sunt vinovaţii”

În Sâmbăta Mare s-au împlinit şase luni de la incendiu din Colectiv, în urma căruia 64 de oameni şi-au pierdut viaţa iar alţi peste 150 au fost răniţi. În amintirea celor care au avut de suferit, la altarul Colectiv, din faţa fabricii Pionierul, s-au aprins lumânări şi au fost depuse flori. Peste 50 de persoane, printre care rude ale celor decedaţi, supravieţuitori şi voluntari din grupul Împreună Rezistăm, au venit pentru a se ruga.

“Ne vedem în Ajun de Înviere, cu lumânări şi multe flori”, se arată pe Faceook, în mesajul prin care era anunţată comemorarea.

„Ne gândim la toţi tinerii frumoşi şi deştepţi care au plecat, mult prea devreme, la îngeri. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, este un alt mesaj, postat de pe Facebook de o tânără.

Mulţi dintre cei care au ajuns sâmbătă, la şase luni de la incendiu, în faţa clubului Colectiv, spun că nu le este clar ce s-a întâmplat pe 30 octombrie şi după, cu răniţii din spitale.

“Este extrem de greu să văd fotografia prietenei mele, Teodora, care a murit acolo. Aici, printre lumânări să-mi aduc aminte din noi că au murit aici. Aş vrea ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată şi sper ca autorităţile statului român să îşi facă datoria cât mai repede, pentru că au trecut deja şase luni, o jumătate de an, şi nu ştim nici acum cine sunt vinovaţii”, a declarat o tânără venită sâmbătă la Colectiv.

“Este foarte greu în fiecare zi după aceea să trăim fără cei 64. Toată lumea vrea să afle adevărul, ce s-a întâmplat acolo, de ce au murit atâţia oameni, atât atunci, cât şi cei care au murit în spitale. Am fost unul dintre norocoşii care au reuşit să iasă. Momentele de atunci au fost groaznice. Momente de iad, urlete de iad, amintiri care vor rămâne toată viaţa”, a spus un supravieţuitor.

Slujba religioasă pentru parastasul de şase luni nu a putut fi făcută pentru că în Sâmbăta Mare cutumele bisericii ortodoxe spun că nu se ţin astfel de ceremonii religioase. Patriarhia Română a anunţat că Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, la ora 12.00.

”Întrucât cele şase luni se împlinesc la 30 aprilie 2016, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paşti”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Cu doar câteva zile înainte de a se împlini jumătate de an de la incendiu, Parchetul General a trimis în judecată dosarul penal în care şase persoane, printre care cei trei administratori de la Colectiv, sunt acuzate de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În acest dosar, ce va fi judecat la Judecătoria Sectorului 4, 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii s-au constituit părţi civile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici