Florile de munte, în pericol din cauza turiştilor/Salvamont: „Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat”

  • Bujorii de munte, specie protejată de lege, nu scapă de turiştii care vor să le rupă.
  • Salvamont Argeş a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, făcând apel la oameni să lase florile în pace.
  • „Furăcioşii” de flori de munte riscă amenzi consistente.
5491 afișări
Imaginea articolului Florile de munte, în pericol din cauza turiştilor/Salvamont: „Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat”

Bujorii de munte, în pericol din cauza turiştilor FOTO: Sorin Lazăr/Facebook

Drumeţiile la munte vin la pachet cu pericole... pentru natură, mai ales. Unii turişti aleg să rupă florile întâlnite la munte, fără să ştie că este ilegal şi inutil, ele nerezistând în alt mediu.
 
Este şi cazul femeii din imagine, care, aflată în drumeţie, a rupt o tufă de bujori de munte. Reprezentanţii Salvamont Argeş a postat fotografia cu „hoaţa”, amintind că oamenii care rup florile riscă să fie amendaţi.
 
„Reamintim troglodiţilor că bujorul de munte e specie protejată şi se iau amenzi grase la buget. În plus, NU se poate răsădi.
Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat...
În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic, în plus, planta fiind hepato-toxică”, au postat reprezentanţii Salvamont Argeş.
 
 
                          

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici