Focar nou de pestă porcină în Vrancea, unde cel puţin doi porci au murit într-o gospodărie

Un nou focar de pestă porcină africană a apărut, joi, în localitatea Dumbrăveni, judeţul Vrancea, acesta fiind al treilea caz din judeţ. Prezenţa virusului a fost confirmată de un laborator local, iar probe au fost trimise şi la Bucureşti.

427 afișări
Imaginea articolului Focar nou de pestă porcină în Vrancea, unde cel puţin doi porci au murit într-o gospodărie

Focar nou de pestă porcină în Vrancea, unde cel puţin doi porci au murit într-o gospodărie

Surse din rândul autorităţilor locale spun că focarul a apărut într-o gospodărie din comuna Dumbrăveni, unde cel puţin doi porci s-au îmbolnăvit, iar reprezentanţii autorităţilor au decis să-i sacrifice şi să-i incinereze.

Gospodăria a fost izolată şi alte măsuri vor fi luate vineri, în funcţie de rezultatul care va veni de la laboratorul din Bucureşti.

Situaţia urmează să fie analizată în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care va fi convocat vineri la Prefectura Judeţului Vrancea.

Precedentele focare din Vrancea au apărut la o gospodărie din comuna Gugeşti şi la o fermă din comuna Homocea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici