Focşani: Incendiu la o fabrică de textile unde Sorina Plăcintă a fost acţionar

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la fabrica de confecţii Artifex din Focşani, unde senatorul PDL Sorina Plăcintă a fost acţionar indirect, administrator şi director general, patru echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea focului.

1454 afișări
Imaginea articolului Focşani: Incendiu la o fabrică de textile unde Sorina Plăcintă a fost acţionar

Incendiu (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea (ISU), incendiul a izbucnit în jurul orei 05.00, acesta manifestându-se violent.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier major Florin Olaru, a declarat că pompierii au acţionat cu patru echipe, reuşind localizarea incendiului care a distrus acoperişul unei clădiri administrative.

"Incendiul a izbucnit la acoperişul unei clădiri administrative în care se aflau mai multe birouri. A ars acoperişul din lemn, pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Acesta a apreciat că incendiul s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit la un transformator electric.

Firma de produse textile Artifex, controlată de firma eleveţiană Akris, care deţine 99% din acţiuni. Sorina Plăcintă deţine firma Sorste, care în mai 2009 a cesionat acţiunile pe care le avea la Artifex.

Plăcintă a ocupat funcţiile de administrator şi director general al Artifex.

Potrivit declaraţiei de avere a Sorinei Plăcintă, aceasta datorează firmei Akris suma de un milion de euro.

În ianuarie 2010, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul ICCJ să facă cercetări în cazul senatorului PDL Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului şi Sportului, pentru că nu a menţionat în declaraţiile de interese că este acţionar şi administrator la mai multe societăţi, între care şi Artifex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici