Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, s-a căsătorit în închisoare. În faţa penitenciarului s-au strâns mai mulţi susţinători

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, s-a căsătorit miercuri cu partenera sa din 2015, Stella Moris, în interiorul unei închisori britanice de înaltă securitate, în cadrul unei ceremonii restrânse la care au participat doar patru invitaţi, doi martori oficiali şi doi gardieni.

991 afișări
Imaginea articolului Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, s-a căsătorit în închisoare. În faţa penitenciarului s-au strâns mai mulţi susţinători

Sursa foto: Mediafax Foto

Assange este deţinut în închisoare în timp ce autorităţile americane încearcă să obţină extrădarea sa pentru a fi judecat pentru 18 capete de acuzare legate de publicarea de către WikiLeaks, în urmă cu mai bine de zece ani, a unor cantităţi uriaşe de înregistrări militare confidenţiale şi telegrame diplomatice americane.

"Sunt foarte fericită şi foarte tristă. Îl iubesc pe Julian din toată inima şi mi-aş dori să fie aici", a declarat Moris în faţa porţilor închisorii Belmarsh, după ceremonie, potrivit Reuters.

Australianul în vârstă de 50 de ani, care neagă orice abatere, se află în închisoarea din sud-estul Londrei din 2019, iar înainte de aceasta a fost ascuns în ambasada ecuadoriană din capitala britanică timp de şapte ani.

În timp ce locuia la ambasadă, el a fost tatăl a doi copii cu Stella Moris, o avocată cu mai mult de zece ani mai tânără decât el, pe care a cunoscut-o în 2011, când a început să lucreze în echipa sa juridică. Relaţia lor a început în 2015.

Nunta, condusă de un ofiţer de stare civilă, a avut loc în timpul orelor de vizită la închisoare, unde unii dintre cei mai cunoscuţi infractori britanici şi-au ispăşit pedepsele, inclusiv ucigaşul de copii Ian Huntley. După aceea, invitaţii au fost rugaţi să plece imediat.

Pentru această ocazie, Stella Moris a purtat o rochie de mireasă din satin lila, iar Assange un kilt, un semn de recunoaştere a legăturilor sale de familie cu Scoţia, care au fost create de creatorul de modă britanic Vivienne Westwood, care a militat împotriva extrădării sale.

Rochia de mireasă prezenta o inscripţie cu un mesaj personal din partea lui Westwood, iar voalul lung era brodat cu cuvinte precum "curajos", "necruţător" şi "iubire durabilă liberă".

"Pentru mine, Julian este un suflet pur şi un luptător pentru libertate", a spus Westwood.

În afara închisorii, Moris a tăiat un tort de nuntă şi a ţinut un discurs în faţa susţinătorilor care se adunaseră pentru această ocazie.

"Ştiţi că ceea ce trăim este crud şi inuman", a spus ea. "Dragostea pe care o avem unul pentru celălalt ne poartă prin această situaţie şi prin orice altă situaţie care va veni. El este cea mai uimitoare persoană din lume. Este minunat şi ar trebui să fie liber".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici