Forumul Românilor: Autoritatea statului s-a diminuat continuu în judeţele Covasna şi Harghita

Forumul Românilor cere autorităţilor centrale să întreprindă măsuri "energice" pentru prinderea celor care au tăiat steagul tricolor din faţa Prefecturii Covasna, susţinând că s-a ajuns în această situaţie pe fondul "diminuării continue" a autorităţii statului în judeţele Covasna şi Harghita.

173 afișări
Imaginea articolului Forumul Românilor: Autoritatea statului s-a diminuat continuu în judeţele Covasna şi Harghita

Forumul Românilor: Autoritatea statului s-a diminuat continuu în judeţele Covasna şi Harghita (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) condamnă, într-un comunicat de presă transmis luni, "gestul ilegal şi de o deosebită gravitate" al vandalizării, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a steagului tricolor, amplasat în faţa Prefecturii Covasna.

Forumul Civic al Românilor solicită autorităţilor centrale ale statului român să întreprindă măsuri "energice" pentru prinderea şi pedepsirea făptaşilor, pentru distrugere şi ofensă adusă însemnelor naţionale.

Totodată, FCRCHM cere organelor abilitate să acţioneze asupra cauzelor care au determinat comiterea, "din nou", a unor asemenea fapte şi asupra "autorilor morali" - preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Potrivit FCRCHM, cei doi sunt cunoscuţi pentru "instigarea permanentă împotriva românilor, României şi valorilor, simbolurilor şi însemnelor naţionale".

"Reamintim Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului României faptul că în această situaţie s-a ajuns pe fondul diminuării continue, în ultimii 23 de ani, a autorităţii statului român în judeţele Covasna şi Harghita, ca urmare a compromisurilor făcute de partidele politice româneşti cu formaţiunile minorităţii maghiare care au în statut şi promovează separatismul şi înfăptuirea autonomiei teritoriale pe criterii entice", se arată în comunicat.

Forumul cere premierului Victor Ponta să îl menţină în funcţia de prefect al judeţului Covasna pe Codrin Munteanu, "garant" al asigurării ordinii publice şi a legalităţii în judeţ.

În încheiere se reiterează solicitarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, adresată Guvernului României, de întărire a autorităţii statului român în această parte a ţării, pentru a putea face faţă "valului de extremism şi separatism promovat încontinuu de organizaţiile maghiare de extremă dreaptă".

Steagul tricolor cu care a fost acoperit panoul cu inscripţia "SIC - Terra Siculorum" din faţa Prefecturii Covasna, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Unirea Principatelor Române, a fost tăiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii făcând cercetări în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici