Fost primar depistat la volan cu alcoolemie dublă faţă de limita admisă, condamnat cu amendă penală

Un fost primar PNL din judeţul Vaslui din perioada 2008-2012 a fost condamnat cu o amendă penală de către magistraţii Judecătoriei Vaslui, după ce a fost prins în trafic la volan cu o alcoolemie de 1,6 la mie, dublă faţă de limita maximă legală, sentinţa nefiind atacată cu recurs de către procurori.

234 afișări
Imaginea articolului Fost primar depistat la volan cu alcoolemie dublă faţă de limita admisă, condamnat cu amendă penală

Fost primar depistat la volan cu alcoolemie dublă faţă de limita admisă, condamnat cu amendă penală (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Magistraţii Judecătoriei Vaslui l-au condamnat la pedeapsa de 2.500 de lei amendă penală pe fostul primar al comunei vasluiene Cozmeşti Vasile Aporcăriţei, care a fost depistat în trafic de către poliţişti cu o alcoolemie de 1,6 la mie, dublă faţă de limita maximă legală admisă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Identificarea în trafic a fostului edil a fost făcută în luna martie 2013, pe un sector de drum din comuna pe care a condus-o în perioada 2008-2012.

La momentul opririi de către poliţişti, Aporcăriţei nu a putut sufla continuu, timp de câteva secunde, în aparatul alcoolscop din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla. În consecinţă, fostul primar a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde i s-au recoltat probe biologice. În urma analizelor de laborator, valoarea alcoolemiei a fost stabilită la 1,6 g/litru alcool pur în sânge.

Sentinţa dată de către magistraţii Judecătoriei Vaslui nu a fost atacată cu recurs la Tribunal de către procurorii vasluieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici