Fosta şefă a UPU Târgu Jiu, condamnată la închisoare cu suspendare în cazul morţii unei tinere

Fosta şefă a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost condamnată definitiv, joi, la doi ani de închisoare cu suspendare, în cazul morţii unei tinere de 24 de ani, căreia medicul i-ar fi aplicat greşit un tratament.

211 afișări
Imaginea articolului Fosta şefă a UPU Târgu Jiu, condamnată la închisoare cu suspendare în cazul morţii unei tinere

Fosta şefă a UPU Târgu Jiu, condamnată la închisoare cu suspendare în cazul morţii unei tinere (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

Curtea de Apel Craiova a menţinut, joi, decizia de anul trecut a Judecătoriei Târgu Jiu în cazul fostei şefe a UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, medicul Liliana Voichiţa Puiu Crăciun.

Astfel, medicul a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

Liliana Voichiţa Puiu Crăciun a fost condamnată, în 4 decembrie 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare, de Judecătoria Târgu Jiu, fosta şefă a UPU Târgu Jiu fiind acuzată de moartea unei tinere de 24 de ani.

Conform rechizitoriului procurorilor, mama unei tinere de 24 de ani a acuzat-o pe Liliana Voichiţa Puiu Crăciun că, în 2008, i-a aplicat greşit un tratament fiicei sale de 24 de ani, în urma căruia aceasta a decedat.

Tânăra de 24 de ani, Lorena Buicu, a murit după ce a fost tratată la cabinetul personal al medicului Puiu Crăciun, care în acea perioadă era şi şefa Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, potrivit sursei citate. Medicii legişti au stabilit că tânăra a murit din cauza unei infecţii cu un streptococ.

"În cauză există în mod cert o legătură de cauzalitate între tratamentul prescris şi aplicat de învinuită şi efectul constând în moartea numitei Buicu Ionela Lorena ca urmare a «insuficienţei organice multiple survenite în evoluţia unei fosceite necrozante cu streptococ grup A, cel mai probabil consecinţa unei necroze fisulare aseptice, complicaţie locală survenită post infecţie intramusculară cu diclofenac, suprainfectată secundar, la un organism cu deprimare imunitară»", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Instanţa de fond, respectiv Judecătoria Târgu Jiu, a mai stabilit ca familia tinerei să primească despăgubiri.

"Obligă asigurătorul SC Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, la plata către partea civilă Buicu Maria a sumelor de 30.000 lei, despăgubiri materiale, şi 147.000 de lei daune morale. Obligă asigurătorul SC Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, la plata către partea civilă Buicu Constantin a sumei de 100.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă inculpata la plata către partea civilă Buicu Maria, a sumei de 14.220 lei cu titlu de cheltuieli judiciare", se mai arată în hotărârea instanţei, rămasă definitivă în urma deciziei de joi a Curţii de Apel Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici