Fostul arbitru Ionică Serea va fi pus în libertate

Fostul arbitru Ionică Serea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie alături de arbitrul Marius Martiş, va fi pus în libertate, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis, joi, recursul acestuia la decizia Tribunalului Argeş de respingere a cererii de eliberare provizorie sub control judiciar.

115 afișări
Imaginea articolului Fostul arbitru Ionică Serea va fi pus în libertate

Fostul arbitru Ionică Serea va fi pus în libertate, a decis Curtea de Apel Piteşti (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, şedinţa de judecată a avut loc în prezenţa lui Ionică Serea, magistraţii instituţiei admiţând recursul depus de avocaţii fostului arbitru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Miercuri, magistraţii Tribunalului Argeş respinseseră ca neîntemeiată cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Serea, iar avocaţii acestuia au despus recurs.

Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă, astfel că Serea va fi eliberat, în cursul zilei de joi, de la Penitenciarul Colibaşi.

Instanţa a impus anumite interdicţii pentru Ionică Serea.

Arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş, încarceraţi în Penitenciarul Colibaşi, au fost arestaţi în 30 aprilie, iar ceilalţi inculpaţi în acest dosar, Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă, au fost arestaţi în 11 mai, ultimii fiind puşi în libertate sub control judiciar de Curtea de Apel Piteşti după două săptămâni.

În 13 septembrie, Curtea de Apel Piteşti a confirmat decizia Tribunalului Argeş privind menţinerea arestării preventive în cazul arbitrilor Marius Martiş şi Ionică Serea.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe cei patru în 21 mai, în noul dosar care vizează corupţia din fotbal. Cornel Penescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită, Ionică Serea pentru luare de mită, în timp ce Liviu Făcăleaţă şi Marius Martiş sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în 18 martie 2009 Cornel Penescu, "în calitate de acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti, a oferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FC Steaua Bucureşti", programat să se desfăşoare pe 20 martie 2009. Banii au fost primiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Făcăleaţă şi Martiş, pentru ca FC Argeş "să obţină un rezultat favorabil (...) şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici