Fostul manager al Spitalului Adjud, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul manager al Spitalului Municipal Adjud din Vrancea a fost trimis în judecată, suspectat că a primit mită 18.000 euro de la un laborator de analize medicale pentru "a rezolva" lipsa din gestiunea unităţii a unui aparat de analize.

186 afișări
Imaginea articolului Fostul manager al Spitalului Adjud, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul manager al Spitalului Adjud, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Florin Pădurariu, la data faptei manager al Spitalului Municipal Adjud, dar şi a lui Viorel Viţelaru, la vremea respectivă administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la luare de mită, arată DNA.

Pădurariu, în calitate de manager al Spitalului Municipal Adjud, a cerut şi a primit, în perioada octombrie 2015 – 25 februarie 2016, prin intermediul lui Viţelaru, suma de 18.000 de euro, în trei tranşe, de la reprezentanţii unui laborator de analize medicale, conform rechizitoriului.

Florin Pădurariu a fost prins în flagrant în 25 februarie 2016, imediat după primirea ultimei tranşe de bani, de 9.000 de euro.

”Această sumă de bani a fost primită de către inculpatul Pădurariu Florin pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, <să rezolve<, cu reprezentanţii societăţii respective, lipsa din gestiunea spitalului a unui aparat de analize (care nu fusese înapoiat spitalului de către firma respectivă) şi, pe de altă parte, să prelungească un contract de asociere în participaţiune încheiat între Spitalul Municipal Adjud şi laboratorul de analize respectiv”, arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici