Fostul primar din Pungeşti, amendat de ITM pentru că un băiat de 16 ani muncea la negru în ferma sa

Fostul primar al comunei vasluiene Pungeşti Costică Spiridon, unul dintre liderii protestatarilor faţă de gazele de şist, din judeţul Vaslui, a fost amendat cu 3.000 de lei de către reprezentanţii Inspecţiei Muncii, care au găsit un adolescent de 16 ani muncind la negru în ferma fostului edil.

133 afișări
Imaginea articolului Fostul primar din Pungeşti, amendat de ITM pentru că un băiat de 16 ani muncea la negru în ferma sa

Fostul primar din Pungeşti, amendat de ITM pentru că un băiat de 16 ani muncea la negru în ferma sa (Imagine: Arhiva Mediafax foto)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui l-a amendat cu suma de 3.000 de lei pe fostul primar al comunei Pungeşti Costică Spiridon, unul dintre liderii protestatarilor faţă de gazele din şist din judeţul Vaslui, pentru încălcarea legislaţiei muncii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sancţiunea a fost aplicată în urma unui control desfăşurat la ferma din localitatea Armăşoaia, comuna Pungeşti, a fostului edil, unde inspectorii ITM au găsit un adolescent de 16 ani muncind fără forme legale.

"Tânărul de 16 ani presta activităţi ca zilier, dar nu era înregistrat, aşa cum prevede legea, într-un registru special ce trebuia procurat de la ITM. În momentul controlului, adolescentul făcea curăţenie la animale şi a afirmat că venise cu câteva zile înainte de verificările făcute de inspectorii de muncă", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX şeful ITM Vaslui, Aniela Adimi.

Potrivit acesteia, controlul la ferma lui Costică Spiridon a fost unul de rutină, fără a exista vreo sesizare cu privire la acel adolescent care muncea fără forme legale.

Pe de altă parte, fostul primar crede că verificările făcute la ferma sa de creştere a animalelor au fost "la comandă", având în vedere că este unul dintre liderii protestatarilor din Pungeşti faţă de gazele de şist.

"Este clar că au venit ţintit la mine. Îl luasem pe acel copil de 16 ani la fermă, să-l ajut omeneşte, după ce ambii părinţi i-au murit şi a rămas fără sprijin alături de mai mulţi fraţi. Voi contesta în instanţă amenda pentru că nu mi se pare corect ceea ce au făcut", susţine Costică Spiridon.

Fost primar în perioada 2000-2004, Costică Spiridon este cel care, la sfârşitul anului trecut, a făcut plângere la DNA împotriva actualului edil al comunei Pungeşti, Mircea Vlasă, pe care îl acuză, alături de mai mulţi localnici, că ar fi comis mai multe ilegalităţi în documentele primăriei. Totodată, Spiridon a ajuns de două ori la spital în urma protestelor din 16 octombrie şi 2 decembrie 2013, după ce a leşinat în timpul confruntărilor cu jandarmii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici