Fostul procuror general al Galaţiului a decedat, procesul său penal va înceta

Fostul procuror general al Parchetului Curţii de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, a decedat, iar procesul său penal, desfăşurat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, va înceta din acest motiv.

35 afișări

Dinu Gâlcă a fost înmormântat duminică, de Ziua Justiţiei, au anunţat foşti colegi ai procurorului.

La sfârşitul lunii iunie, Dinu Gâlcă (56 de ani) a fost internat în stare gravă în Spitalul Fundeni din Bucureşti, în urma unui infarct.

El fusese adus cu ambulanţa la Spitalul Fundeni, după ce a suferit un atac de cord şi nu i s-a acordat de urgenţă îngrijiri, astfel că a avut o perioadă mare de timp în care nu a fost oxigenat.

Dinu Gâlcă este inculpat într-un caz de corupţie, fiind suspendat din funcţie pe perioada acestuia.

În 16 septembrie 2010, procurorul şef al Parchetului Curţii de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, a fost deferit justiţiei, pentru corupţie şi şantaj, într-o afacere judiciară în care sunt acuzaţi procurori, notari, poliţişti, alţi reprezentanţi ai statului, administratori de firme, dar şi un director local de ziar.

Următorul termen de judecată în acest proces este stabilit pentru 19 septembrie 2011, când se va pune în discuţie încetarea procesului penal, potrivit articolului 11, alineatul 2, litera b, Cod procedură penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici