Fostul secretar de stat Iosif Moldovan şi alte trei persoane, răniţi într-un accident în Harghita

Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor Iosif Moldovan şi alte trei persoane, între care un copil în vârstă de doi ani, au fost răniţi în urma unui accident care a avut loc pe drumul european E 578, în Harghita, după ce maşina condusă de Moldovan a fost lovită de un alt autoturism.

550 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar de stat Iosif Moldovan şi alte trei persoane, răniţi într-un accident în Harghita

Fostul secretar de stat Iosif Moldovan şi alte trei persoane, răniţi într-un accident în Harghita (Imagine: Cristi Vatavu/Arhiva Merdiafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că accidentul a avut loc vineri seară, pe drumul european E 578, între localităţile Sândominic şi Dăneşti.

Potrivit acestuia, accidentul s-a produs după ce un şofer în vârstă de 33 de ani, din Mădăraş, care venea dinspre Miercurea Ciuc, a virat la stânga pentru a se îndrepta către comuna Tomeşti, fără să se asigure, maşina lovind un autoturism care circula regulamentar pe drumul european şi care nu a mai putut evita impactul.

În urma accidentului, cei doi şoferi, soţia celui vinovat de producerea accidentului şi copilul lor, un băiat în vârstă de doi ani, au fost răniţi şi duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Filip a afirmat că niciunul dintre şoferi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Dr. Adrian Dobrică de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita a declarat, sâmbătă, că mama băiatului de doi ani a suferit multiple leziuni toracice şi craniene, femeia fiind operată şi în prezent aflându-se la terapie intensivă.

Potrivit sursei citate, copilul este internat la Pediatrie şi nu are leziuni severe.

Dobrică a spus că celălalt şofer, în vârstă de 36 de ani, este Iosif Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, care a suferit leziuni la gamba dreaptă. Moldovan a fost operat şi a fost lăsat să plece, urmând să se prezinte zilnic la spital pentru verificarea şi îngrijirea rănii.

Şoferul care a provocat accidentul a suferit o contuzie la un genunchi. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru vătămare din culpă.

Iosif Moldovan a fost demis din funcţia de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor în urmă cu câteva zile, printr-o decizie a premierului Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici