Fostul şef al Poliţiei Dolj destituit de Blaga, repus în funcţie prin decizie a instanţei

Fostul şef al Poliţiei Dolj Constantin Nicolescu, demis de fostul ministru Vasile Blaga, în august 2010, pentru management defectuos, a fost repus, joi dimineaţă, în funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie, în baza unei decizii a instanţei, afirmă surse oficiale.

102 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Poliţiei Dolj destituit de Blaga, repus în funcţie prin decizie a instanţei

Fostul şef al Poliţiei Dolj destituit de Blaga, repus în funcţie prin decizie a instanţei (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Comisar-şef Constantin Nicolescu, mutat la Compartimentul Preveniri după ce a fost destituit din funcţia de inspector-şef al IPJ Dolj printr-un ordin semnat în august 2010 de ministrul Administraţiei şi Internelor de la acea vreme, Vasile Blaga, a fost repus, joi dimineaţă, în funcţie, susţin surse din cadrul inspectoratului.

Ulterior, informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent Amelia Căprărin.

Potrivit reprezentantului IPJ Dolj, Nicolescu a fost repus în funcţie de şeful Poliţiei Române, chestor Liviu Popa, care a ajuns, joi dimineaţă, la Craiova.

"Comisar-şef Constantin Nicolescu a fost repus în funcţia de inspector-şef al IPJ Dolj până la pronunţarea unei decizii definitive de către instanţă", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Comisarul-şef Constantin Nicolescu a fost numit la conducerea Poliţiei Dolj în aprilie 2009, pe locul lăsat liber de comisarul-şef Gheorghe Bică, care s-a pensionat. Nicolescu fusese până la acea dată şef al IPJ Gorj.

Constantin Nicolescu a fost demis, la sfârşitul lunii august 2010, de la şefia IPJ Dolj, pentru management defectuos.

Până la ocuparea funcţiei prin concurs, conducerea IPJ Dolj ar fi urmat să fie asigurată interimar de comisarul-şef Nicuşor Badea, în prezent adjunct al şefului Poliţiei Judeţene Dolj. La sfârşitul lunii septembrie 2010, fostul comandant al IPJ Dolj comisar-şef Constantin Nicolescu a obţinut în instanţă suspendarea deciziei prin care a fost demis.

Potrivit portalului oficial al instanţelor din România, magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, în 17 septembrie, într-un singur termen de judecată, să admită solicitarea comisarului-şef Constantin Nicolescu şi să suspende executarea ordinului emis de Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici