Fostul şef al Poliţiei Economice Vaslui, condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi pentru braconaj

Fostul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere şi al Poliţiei Economice Vaslui Marinică Zărnescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la un an de închisoare cu suspendare pentru braconaj, după ce a împuşcat ilegal o ciută şi un căprior.

497 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Poliţiei Economice Vaslui, condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi pentru braconaj

Fostul şef al Poliţiei Economice Vaslui, condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi pentru braconaj (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pe fostul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere şi al Poliţiei Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Marinică Zărnescu, pentru braconaj cinegetic, precum şi la opt luni, tot cu suspendare, pentru uz de armă letală.

În fapt, magistraţii ieşeni au respins recursul formulat de Marinică Zărnescu la sentinţa dată în decembrie 2012 de Judecătoria Vaslui, menţinând astfel condamnarea iniţială a judecătorilor vasluieni.

Potrivit rechizitorului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Marinică Zărnescu, împreună cu alte două persoane, a împuşcat, la începutul anului 2011, o ciută şi un căprior în pădurea de la Oprişiţa, situată la aproximativ 20 km de municipiul Vaslui. Ulterior, susţin anchetatorii, cei trei au urcat animalele în maşina cu care se aflau şi au plecat spre casă.

La sesizarea făcută la numărul de urgenţă 112 de către localnicii din apropierea pădurii, un echipaj de la Poliţia Rutieră a oprit autoturismul la intrarea în municipiul Vaslui, iar după verificarea documentelor şoferul s-a urcat în maşină şi a plecat în trombă. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului şi, după aproximativ 1.000 de metri, a fost blocat pe o străduţă din Vaslui. În momentul percheziţiei asupra maşinii, în portbagaj au fost găsite cele două animale împuşcate, precum şi două arme una de vânătoare şi una de tir.

Până să iasă la pensie pe caz de boală în anul 2006, Marinică Zărnescu a fost, pe rând, şeful Poliţiei Economice din cadrul IPJ Vaslui, adjunctul comandantului Poliţiei Municipale Vaslui şi şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici