Fostul şef al Poliţiei Timiş, trimis în judecată după ce a cerut mită un televizor unui poliţist

Fostul şef al Poliţiei Judeţene Timiş Gheorghe Popescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, după ce a cerut şi a primit un televizor de la un poliţist pentru a-l muta în subordinea sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

126 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Poliţiei Timiş, trimis în judecată după ce a cerut mită un televizor unui poliţist

Fostul şef al Poliţiei Timiş, trimis în judecată după ce a cerut mită un televizor unui poliţist (Imagine: Publimedia)

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostului şef al Inspectorarului Poliţiei Judeţene Timiş Gheorghe Popescu, care a cerut un televizor unui poliţist pentru a-l transfera pe acesta în subordinea sa.

Iniţial, poliţistul i-a adus un televizor mai ieftin, dar Popescu l-a trimis să îl schimbe cu un altul mai scump şi cu diagonală mai mare.

Anchetatorii spun că la începutul anului 2012, Gheorghe Popescu, în calitate de inspector-şef al IPJ Timiş, după ce a aprobat raportul de mutare a unui subordonat de la o secţie de poliţie în cadrul unei alte structuri aflate în subordinea sa,, i-a cerut acestuia un televizor cu plasmă. Astfel, în 9 martie 2012, poliţistul a achiziţionat un televizor, la preţul de 999,90 lei, pe care în aceeaşi zi l-a schimbat cu un altul care avea o diagonală mai mare, în valoare de 1.699,90 lei, în condiţiile în care Popescu era nemulţumit de dimensiunile şi caracteristicile tehnice ale televizorului.

În 28 ianuarie, Popescu a fost audiat de procurorii DNA din Timişoara în acest dosar, iar televizorul pe care acesta îl primise de la subordonat a fost ridicat din locuinţa fostului adjunct al IPJ Timiş. Totodată, în urma audierilor, Gheorghe Popescu a fost pus sub control judiciar, ulterior el fiind suspendat din funcţie şi cerând pensionarea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în acest caz, cea de control judiciar.

Gheorghe Popescu a condus interimar Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, până în 27 ianuarie, când la conducerea instituţiei a fost împuternicit de către IGPR Ion Mirescu, care mai condus Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Comisarul şef Gheorghe Popescu fusese desemnat de către IGPR să conducă interimar Poliţia Judeţeană Timiş, după ce şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, unul din cei trei adjuncţi ai acestuia Florin Bolbos şi şeful Poliţiei RutiereTimiş, Marcel Crăciunescu, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Anterior, Gheorghe Popescu a fost adjunct al şefului IPJ Timiş şi a mai condus inspectoratul în perioada mai 2010 - mai 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici