Video FOTO Antreprenorul Andrei Roşu, ultramaratonist, şi-a mutat biroul în Piaţa Victoriei, pentru a putea să şi lucreze, dar să şi protesteze la adresa guvernului

Antreprenorul Andrei Roşu, primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii, şi-a mutat, joi dimineaţă, "biroul" în Piaţa Victoriei, pentru a putea să şi lucreze, dar să şi protesteze la adresa guvernului, el montându-şi laptopul şi modemul de internet pe o măsuţă, mesajul afişat de acesta fiind "statul acasă este primul pas spre dictatură".

11634 afișări

"Trebuie să ştie guvernanţii că ţara nu se opreşte. Noi lucrăm în continuare, fiindcă avem de plătit impozite. Sper să vină şi alţi oameni care pot lucra de aici. În ziua de azi nu mai eşti dependent de un spaţiu pentru a lucra, atât timp cât ai internet şi un laptop", a declarat Andrei Roşu, un tânăr antreprenor.

El nu s-a arătat deranjat de "condiţiile" de muncă.

"Este foarte bine, aer relativ curat, chiar dacă Bucureştiul este una dintre metropolele cele mai poluate din Europa. Este fantastic să poţi lucra cu vedere către guvern, este o ocazie unică. Fiind obişnuit timp de 15 ani cu multinaţionalele pot să şi lucrez, să şi protestez. Până la urmă, simpla prezenţă aici este o formă de protesta", a adăugat Andrei Roşu.

El avea afişate două mesaje - "statul acasă este primul pas spre dictatură”, dar şi programul său - ”Programul de azi: 09-17 birou, (după - n.r.) 17 protest". Pe măsuţa improvizată antreprenorul avea şi un termos cu ceai.

El le spunea celor prezenţi că le poate oferi internet de la modemul său, dacă vor să lucreze şi ei din faţa sediului Executivului.

Andrei Roşu, fost solist al trupei Gaz pe foc, lucrează în prezent în domeniul financiar şi în timpul liber participă la ultra-maratoane.  De altfel este şi primul român care a reuşit performaţa de a termina maratonul de la Polul Nord şi deţinătorul unui record mondial: şapte maratoane plus şapte ultra-maratoane pe şapte continente.

"Nu putem lăsa România pe butuci 10 zile"

Într-un interviu pentru Prosport,  Andrei Roşu, corporatist în timpul serviciului în aer liber în faţa Guvernului, continuă lupta pentru normalitate după program. 

“Şi acest program la birou include o formă de protest, dar prezenţa mea de aici vine şi dintr-o necesitate, pentru că se anunţă poteste destul de lungi. Un fel de ultramarton de mai multe zile. Nu pot să-mi las clienţii timp de 10 zile fără răspunsuri, aşa că am preferat să-mi aduc aici staţia de lucru. Mai ales că în ziua de azi, practic biroul e acolo unde ai internet şi laptop. În acelaşi timp, nu putem lăsa România pe butuci 10 zile. Fiecare trebuie să continue să facă ceea ce face, să-şi continue activitatea, să lucreze, să avem bani de taxe, de impozite”, spune pentru ProSport fostul solist al formaţiei Gaz pe Foc.

Andrei Roşu a grăbit procesul de protest şi a fost prezent, în stradă, încă de marţi seara şi anunţă un ultramaraton al protestelor din Piaţa Victoriei. "Eu am venit marţi seara, imediat după ce am aflat ce s-a întâmplat şi am revenit ieri dimineată, pe la 8:00, şi am stat până aproape să înceapă incidentele.  Din Piaţa Victoriei s-a văzut puţin diferit faţă de cum s-a văzut de pe diferite canale de ştiri. Adevărul e pe undeva pe la jumătate şi nu ai cum să vezi ceea ce se întâmplă, atunci când vin 100.000 de oameni. Dar mi-a plăcut foarte mult energia, mi-au plăcut foarte mult oamenii pe care nu i-aş vedea capabili de asemenea acte. Oameni care nu au venit din frustrare, oameni care au venit să facă apel la normalitate", continuă sportivul care-şi întreţine pasiunea pentru alergat şi nataţie de aproape două decenii.

Deşi ne-am fi aşteptat ca programul ultramaratonistului să fie dat peste cap de iniţiativa sa, sportivul se antrenează şi în aceste clipe pentru competiţiile din 2017."Cu siguranţă! Ieri, de exemplu, aveam de bifat un antrenament de 10 kilometri, până la urmă plimbându-mă prin piaţă s-au făcut 24. Pot spune că e şi un cross-training, o formă alternativă de antrenament. Anul acesta, competiţia cea mai importantă pentru mine are loc în decembrie. E o cursă la care se traversează Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle, am început pregătirile cu aproape un an în urmă. Sunt în grafic. Partea cea mai grea e să mă îngraş, dar lumea văd că are grijă de mine aici, îmi aduce covrigi, îmi aduce mâncare aşa că sunt în grafic şi cu partea aceasta", a încheiat Andrei Roşu pentru ProSport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici