FOTO | Dezastru în urma furtunilor: 13 localităţi, afectate de vremea rea. Copaci căzuri, gospodării inundate şi circulaţie blocată

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 13 localităţi din nouă judeţe pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente şi vântul puternic, anunţă, vineri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

2906 afișări
Imaginea articolului FOTO | Dezastru în urma furtunilor: 13 localităţi, afectate de vremea rea. Copaci căzuri, gospodării inundate şi circulaţie blocată

sursa foto: ISU Vaslui

În cursul zilei de joi şi pe timpul nopţii, la nivel naţional au fost emise 59 atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torenţiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici.

VIDEO | Ploile torenţiale au făcut din nou ravagii: 10 gospodării au fost inundate în urma scurgerii apei de pe versanţi, în Braşov

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 13 localităţi din judeţele Braşov, Buzău, Galaţi, Harghita, Maramureş, Mureş, Sălaj, Suceava şi Vaslui.

Pentru înlăturarea efectelor, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 60 de gospodării şi trei străzi. Totodată, din cauza vântului puternic, 55 de copaci au căzut pe carosabil, autoturisme sau cabluri electrice şi a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru degajarea acestora.

Cel mai grav afectat a fost judeţul Braşov, unde s-au înregistrat inundaţii în două localităţi (Zizin şi Tărlungeni). Astfel, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 6 locuinţe şi 40 de curţi.

Conform IGSU, un alt judeţ unde vântul puternic şi aversele torenţiale au produs situaţii deosebite este Sălaj. Atât în municipiul Zalău, cât şi într-o localitate apropiată acestuia, Crişeni, colegii noştri au intervenit pentru extragerea apei din 6 curţi şi 1 grădiniţă, precum şi pentru degajarea a 4 copaci şi 2 acoperişuri care au căzut pe carosabil sau pe autoturisme. Totodată, pentru gestionarea eficientă a evenimentelor, la nivelul ISU Sălaj a fost activată grupa operativă.

Vântul a făcut pagube importante şi în judeţul Galaţi, acolo unde salvatorii au fost solicitaţi pentru degajarea a 50 de copaci căzuţi pe carosabil sau fire de electricitate. În urma situaţiilor înregistrate, 18 autoturisme parcate au fost afectate.

Pe durata manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, circulaţia rutieră a fost afectată temporar pe un drum judeţean (DJ243 - VS), din cauza aluviunilor şi a apei acumulate pe carosabil.

„Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situaţiile gestionate nu s-au înregistrat victime şi nicio persoană nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor”, arată pompierii.

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice, au fost emise 28 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici