FOTO | Spitalul judeţean din Galaţi va avea heliport medical. Aparatele SMURD vor putea ateriza şi noaptea

  • Spitalul Judeţean din Galaţi va avea heliport pe care se va putea ateriza şi noaptea
  • Autorităţile judeţene au decis să schimbe proiectul iniţial
  • Pista de aterizare pentru elicopterul SMURD va fi amenajată pe acoperişul unei parcări supraetajate
4624 afișări
Imaginea articolului FOTO | Spitalul judeţean din Galaţi va avea heliport medical. Aparatele SMURD vor putea ateriza şi noaptea

Spitalul judeţean din Galaţi va avea heliport medical. Aparatele SMURD vor putea ateriza şi noaptea

Specialiştii în construcţii şi în stabilitatea solului au stabilit că parcarea supraetajată care se construieşte la unitatea medicală gălăţeană poate suporta un heliport.

La solicitarea conducerii Consiliului Judeţean Galaţi, proiectanţii au modificat proiectul iniţial al clădirii. Heliportul de la Galaţi va plasa spitalul gălăţean în topul unităţilor medicale din România deoarece în ţară sunt foarte puţine piste de aterizare pentru elicopterele medicale.

„Vestea bună este că a venit verdictul specialiştilor. Ei au spus că putem construi heliport peste parcarea în construcţie. Schimbăm rapid proiectul şi ne apucăm de treabă. Nu sunt probleme cu solul sau cu curenţii de aer. Pe acoperişul parcării vom construi un loc de aterizare pentru elicopterul SMURD. Aparatul va ateriza şi noaptea, sunt doar trei piste pentru aterizări nocturne în toată ţara. De asemenea, va fi al cincilea heliport medical din ţară”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Lucrările la parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean din Galaţi sunt avansate. Clădirea va avea trei nivele şi o capacitate de peste 400 locuri de parcare, plus heliportul solicitat de autorităţile judeţene. Clădirea este prevăzută cu numeroase dotări moderne, inclusiv un lift exterior. Termenul de finalizare a lucrării era în acest an, dar pentru a permite amenajarea heliportului, a fost prelungit până în august 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici