Fratele cel mic al deputatului Boldea şi tatăl acestuia, duşi la audieri la DIICOT Galaţi

George Ştefan Boldea, fratele cel mic al deputatului Mihail Boldea, şi Gheorghe Boldea, tatăl lui Mihail Boldea, au fost duşi la audieri, joi dimineaţă, la DIICOT Galaţi, afirmă surse judiciare.

726 afișări
Imaginea articolului Fratele cel mic al deputatului Boldea şi tatăl acestuia, duşi la audieri la DIICOT Galaţi

George Ştefan Boldea, fratele cel mic al deputatului Boldea, dus la audieri la DIICOT Galaţi (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Gheorghe Boldea a asistat la percheziţiile făcute, joi dimineaţă, în casa din strada Arcaşilor din municipiul Galaţi, aparţinându-i deputatului Mihail Boldea.

Tatăl deputatului a plecat din imobil după terminarea percheziţiilor, în acelaşi timp cu anchetatorii, mergând la DIICOT Galaţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, Gheorghe Boldea este audiat de către procurorii DIICOT Galaţi, informaţia fiind confirmată de către şeful acestei structuri, Ion Ciafalon.

În 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi i-a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Joi dimineaţă, Valentin Boldea a spus că el se află la serviciu, în sediul DSP, şi că nu ştie nimic despre George Ştefan Boldea.

Joi dimineaţă, anchetatorii fac opt percheziţii la imobile din Galaţi şi Bucureşti care îi aparţin deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional ce ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro şi care a părăsit România sâmbătă.

La ora transmiterii acestei ştiri, o parte dintre percheziţii s-au încheiat, anchetatorii ridicând în special documente.

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat, joi dimineaţă, că primele informaţii privind plecarea din ţară a lui Boldea au fost obţinute exclusiv de DIICOT, în 21 martie, la ora 15.00, prin e-mail, iar acestea arătau că Boldea a plecat din România prin Vama Giurgiu, de unde a ajuns în Turcia.

Potrivit sursei citate, în 18 martie Boldea s-a îmbarcat de pe Aeroportul Ataturk, de unde a plecat spre o destinaţie necunoscută deocamdată.

Olaru a spus că în 21 martie, la ora 16.35, DIICOT a primit confirmarea că Boldea a fost în Turcia.

Şeful DIICOT a subliniat că plecarea lui Boldea nu înseamnă încetarea urmăririi penale în cazul acestuia, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi de constituire a unei grupări infracţionale care a produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Olaru a adăugat că în perioada 16-21 martie, orele 14.00, DIICOT nu a deţinut niciun fel de informaţii privind plecarea din ţară a lui Boldea. El a mai spus că în 20 martie, la ora 17.00, s-a obţinut avizul privind percheziţia, reţinerea şi arestarea lui Boldea, acesta fiind trimis la DIICOT Galaţi. În aceeaşi zi, la ora 19.00, s-a dispus darea în consemn şi reţinerea lui Mihail Boldea.

Olaru a mai spus că în 21 martie, la ora 14.00, procurorii au cerut încuviinţarea percheziţiei la mai multe locuinţe din Bucureşti şi Galaţi, percheziţiile având loc joi dimineaţă.

Potrivit procurorilor DIICOT, sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

Pentru obţinerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc - membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea - secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură "Boldea Mihail" şi Tănase Petrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici