Unul dintre fraţii lui Sile Pietroi, suspectat de mai multe spargeri, a fost prins la Satu Mare

Ştefan Fierbântu, unul dintre fraţii lui Sile Pietroi, cunoscut membru al lumii interlope din Capitală, reţinut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în judeţul Satu Mare, este suspectat că a comis, alături de alte două persoane, trei tentative de furt în municipiul Satu Mare, susţin surse din Poliţie

641 afișări
Imaginea articolului Unul dintre fraţii lui Sile Pietroi, suspectat de mai multe spargeri, a fost prins la Satu Mare

Fratele lui Sile Pietroi, suspectat de mai multe spargeri, a fost prins la Satu Mare (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

►Judecătoria Satu Mare a emis, sâmbătă după-amiază, un mandat de arestare preventivă pentru 5 zile pe numele lui Ştefan Fierbântu, care vineri a încercat să spargă trei apartamente din Satu Mare.

Pe numele celorlalte două persoane reţinute alături de fratele lui Sile Pietroi au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Satu Mare, Ana Lăpuştea Mălăescu.

►Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul de Poliţiei Satu Mare, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare, în colaborare cu cei din cadrul Poliţiei Negreşti Oaş, au reţinut, la Negreşti Oaş, trei tineri bucureşteni, având vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani.

Aceştia sunt suspectaţi în cazul a trei tentative de furt, fapte comise vineri, în municipiul Satu Mare.

Cercetările continuă, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tinerilor.

Suspecţii, reţinuţi pentru 24 de ore, urmează să fie prezentaţi, sâmbătă, magistraţilor sătmăreni, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Satu Mare, unul dintre suspecţi este Ştefan Fierbântu, unul dintre fraţii lui Sile Pietroi, cunoscut membru al lumii interlope din Capitală.

Iniţial, surse judiciare susţineau că bărbatul reţinut este Radu Fierbântu, celălat frate al lui Sile Pietroi.

Fraţii Fierbântu au fost implicaţi în mai multe furturi.

La jumătatea anului 2008, Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, şi mai mulţi membri ai grupării conduse de acesta au fost reţinuţi de procurori. Sile Pietroi şi trei complici ai acestuia au fost arestaţi preventiv, fiind eliberaţi ulterior, după ce instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis că aceştia pot fi cercetaţi în libertate.

Grupul infracţional condus de Sile Pietroi, din care face parte şi fratele acestuia Florin Radu Fierbântu, zis "Chioru", este cercetat în mai multe dosare penale, pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, instigare la lovire sau alte violenţe, instigare la distrugere, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, tentativă la omor calificat, vătămare corporală şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte care ar fi fost săvârşite în perioada ianuarie 2005 - mai 2008.

La începutul lunii ianuarie 2009, Radu Fierbântu a fost prins de poliţiştii Secţiei 18 din Capitală în timp ce spărgea un apartament din Calea 13 Septembrie, împreună cu o altă persoană.

În martie 2010, Radu Fierbântu a fost prins în timpul unei spargeri date în municipiul Baia Mare. El a fost reţinut în timp ce încerca să fure dintr-o locuinţă bijuterii în valoare de 7.400 de lei. Instanţa a decis cercetarea lui în stare de arest.

În luna iunie 2010, aproximativ 20 de membri ai clanului lui Sile Pietroi au spart o cafenea din complexul Alba din Sectorul 3 al Capitalei, unde au distrus o scară şi termopanele localului, în urma unui conflict legat de un document imobiliar, declara, pentru MEDIAFAX, patronul cafenelei.

În decembrie 2010, Ştefan Fierbântu şi alţi trei complici ai săi au fost ridicaţi de poliţişti, fiind acuzaţi că au spart peste 30 de magazine din lanţul MIC.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici