FSLI îşi anunţă solidaritatea cu protestul angajaţilor de la Ministerul de Finanţe

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ este solidară cu angajaţii Ministerului de Finanţe care protestează, miercuri, pe holurile instituţiei şi atrage atenţia Guvernului că trebuie să se aştepte la astfel de mişcări de protest spontane.

25 afișări
Imaginea articolului FSLI îşi anunţă solidaritatea cu protestul angajaţilor de la Ministerul de Finanţe

FSLI îşi anunţă solidaritatea cu protestul angajaţilor de la Ministerul de Finanţe (Imagine: Anita Vizireanu/Arhiva Mediafax Foto)

"Le înţelegem nemulţumirile şi atragem atenţia Guvernului că trebuie să se aştepte la astfel de mişcări de protest spontane", arată FSLI.

FSLI susţine că are deja semnale clare, din partea cadrelor didactice că se pregătesc de proteste, din cauza situaţiei dezastruoase în care s-a ajuns.

"Este inadmisibil ca în România anului 2010 oamenii să primească salarii de mizerie, din care nu îşi pot asigura nici măcar umila supravieţuire. Cerem Guvernului să ia de urgenţă măsuri prin care să redreseze situaţia critică în care se află ţara şi să acorde bugetarilor măcar salariile pe care le aveau înainte de reducerea acestora cu 25% şi a aplicării greşite a legii unice de salarizare în sistemul bugetar", potrivit FSLI.

Federaţia anunţă că aşteaptă negocieri reale privind noua lege de salarizare, care se va aplica din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici