Fundaţia Real Madrid a inaugurat Şcoala Socială de Fotbal Bucureşti

Fundaţia Real Madrid a inaugurat, marţi, o şcoală socială de fotbal în Bucureşti, care are ca scop integrarea socială prin sport a 80 de copii cu risc de abandon şcolar, cu vârste între 7 şi 15 ani, din două instituţii de învăţământ aflate într-o zonă defavorizată a Sectorului 3.

1086 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Real Madrid a inaugurat Şcoala Socială de Fotbal Bucureşti

Fundaţia Real Madrid a inaugurat Şcoala Socială de Fotbal Bucureşti (Imagine: Ovidiu Micsik - Arhiva MediafaxFoto)

Şcoala Socială de Fotbal este constituită în România în parteneriat cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, Primăria Sectorului 3 şi Fundaţia Vodafone.

Cei 80 de copii beneficiază gratuit de două antrenamente săptămânal, sub îndrumarea a patru tehnicieni, pe terenul din cadrul Coplexului Sportiv Apollo. Supervizarea tehnică a proiectului este realizată de Renzo Rossi, fost antrenor la mai multe echipe din Liga I, care se implică voluntar în proiect.

"Fotbalul are o putere de atracţie foarte mare în rândul tinierilor şi de aceea este un instrument de integrare socială. Sportul şi valorile Real Madrid au fost până în prezent transmise unui număr de peste 40.000 de copii din toată lumea, iar proiectele trebuie extinse şi consolidate pentru a ajuta cât mai mulţi copii, tineri şi persoanele cele mai vulnerabile", a declarat directorul executiv al Fundaţiei Real Madrid, Julio Gonzales.

Fundaţia Real Madrid a deschis până în prezent peste 200 de şcoli de fotbal în 65 de ţări.

Contribuţia financiară a Primăriei Sectorului 3 în acest proiect este de 194.000 de lei, iar a Fundaţiei Vodafone de 20.000 de lei.

La inaugurarea Şcolii Sociale de Fotbal Bucureşti au participat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, directorul executiv al Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor, Călin Pop, reprezentantul Vodafone România, Georgiana Iliescu, directorul executiv al Fundaţiei Real Madrid, Julio Gonzalez, şi coordonatorul tehnic al proiectului, Renzo Rossi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici