Funeriu: Fondurile pentru reabilitarea unor şcoli, alocate pe criterii de oportunitate a lucrărilor

Ministrul Daniel Funeriu a declarat, marţi seară, că fondurile Ministerului Educaţiei sunt alocate în mandatul său exclusiv pe criterii de oportunitate a lucrărilor, iar cei 80 milioane de lei pentru reabilitarea unor şcoli au fost daţi pe baza evaluărilor făcute de MECTS şi inspectoratele şcolare.

71 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Fondurile pentru reabilitarea unor şcoli, alocate pe criterii de oportunitate a lucrărilor

Funeriu: Fondurile pentru reabilitarea unor şcoli, alocate pe criterii de oportunitate a lucrărilor (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Fondurile Ministerului, Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului sunt alocate în mandatul meu exclusiv pe criterii de oportunitate a lucrărilor. Copiii nu au culoare politică. Voi urmări personal modul în care inspectorii şcolari generali se achită de sarcina de a optimiza reţeaua şcolară", a declarat ministrul Daniel Funeriu.

Potrivit Ministerului Educaţiei, cei 80 de milioane de lei alocaţi de Guvern din bugetul MECTS vor fi folosiţi pentru achitarea datoriilor către firme care au executat lucrări de consolidare, reabilitare şi modernizare a unităţilor de învăţământ şi pentru continuarea lucrărilor aflate în stadiu avansat de execuţie al căror termen de finalizare este prevăzut până la data de 31 decembrie 2010.

Sursa citată a precizat că alocarea fondurilor bugetare s-a decis de către Guvern pe baza evaluărilor făcute la nivel local de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi inspectoratele şcolare judeţene.

Guvernul a alocat, în şedinţa de săptămâna trecută, fonduri totale de 80 milioane lei pentru reabilitarea unor şcoli, jumătate din bani fiind distribuiţi către unităţi de învăţământ din comune conduse de primari PDL.

Astfel, din suma totală au fost alocate 40,5 milioane lei pentru 307 unităţi din comune conduse de primării PDL, conform calculelor MEDIAFAX.

Restul banilor au fost transferaţi în principal către şcoli din comune conduse de PSD (15,36 milioane lei pentru 150 primării), PNL (11,44 milioane lei pentru 128 primării) şi UDMR (5,23 milioane lei pentru 54 primării).

În municipiul Bucureşti, cele mai multe fonduri au fost alocate pentru reabilitarea şcolilor din sectorul 4 (1,45 milioane lei), urmat de sectorul 2 (1,3 milioane lei), sectorul 6 (1,2 milioane lei), sectorul 5 (330.000 lei) şi sectorul 1 (165.000 lei).

Printre cele mai mari fonduri se numără cele alocate la Grupul şcolar "Gheorghe Lazăr" din oraşul Pecica, judeţul Arad (pentru o clădire nouă la şcoala generală), cu un milion lei, şi la Liceul teoretic "Ady Endre" din Sectorul 2 Bucureşti (sub formă de investiţie în campus), cu 600.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici