Gabrile Baltă a intervenit la comandament după demitere. Dragnea: Era bine să acţionaţi aşa ieri!

Gabriel Baltă, eliberat din postul de prefect, a intervenit, la câteva ore de la demitere, la comandamentul de iarnă şi a prezentat în detaliu situaţia din judeţ, fapt care l-a determinat pe vicepremierul Dragnea să remarce că era bine să acţioneze aşa marţi, când a fost criticat pentru ineficienţă.

113 afișări
Imaginea articolului Gabrile Baltă a intervenit la comandament după demitere. Dragnea: Era bine să acţionaţi aşa ieri!

Gabriel Baltă, fostul prefect de Buzău (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

La doar câteva ore de la demitere, Baltă a precizat că în judeţ au fost dizlocaţi 250 militari în 11 localităţi şi 100 jandarmi în alte 6 localităţi pentru deszăpezire şi distribuţie de alimente, numărul poliţiştilor fiind suplimentat de la 195 la 550 persoane.

Baltă a arătat că toate comunele din judeţ au fost sau urmează să fie aprovizionate cu motorină, fiind întocmită o situaţie a necesarului de combustibil şi utilaje pentru fiecare localitate.

"Era bine dacă ieri dimineaţă acţionaţi aşa!", a fost singura reacţie a vicepremierului Dragnea în urma prezentării lui Gabriel Baltă.

Potrivit datelor prezentate, localităţile Chiojdu, Cătina şi Nehoiu erau lipsite de energie electrică, iar pentru remedierea situaţiei lucrau 23 de echipe.

Totodată, o ambulanţă se blocase, în ciuda faptului că fusese însoţită de utilaje de deszăpezire, în drum spre un caz medical din Găgeni, dar o şenilată se deplasa din Prahova pentru a-i veni în ajutor.

Conform lui Gabriel Baltă, în Buzău se circulă fără restricţii numai pe DN10 Buzău - limită Covasna şi pe DN2 Buzău - limită Ialomiţa, unde se deplasează în convoaie, iar pe DN1B cu restricţie la autovehiculele peste 3,5 tone, restul drumurilor naţionale fiind închise.

În judeţ sunt blocate 8 drumuri judeţene, cât şi 12 tronsoane de drumuri judeţene, motiv pentru care în 50 de comune nu se poate ajunge, a mai spus Baltă.

Gabriel Baltă a fost eliberat din postul de prefect al judeţului Buzău, în locul acestuia fiind numită Maria Buleandră, care a condus până în prezent Biroul de control al legalităţii din prefectură.

Marţi, prezent la Buzău, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat modul în care autorităţile buzoiene au gestionat situaţia în localităţile izolate de zăpadă şi, întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului Gabriel Baltă, a spus că se gândeşte "la mai multe măsuri", dar nu crede că "este bine să le ia acum".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici