Galaţi: Fostul prefect Emanoil Bocăneanu, scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu

Magistraţii Tribunalului Galaţi au decis, miercuri, ca Emanoil Cătălin Bocăneanu, fost prefect al judeţului Galaţi, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, să fie scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, decizia nefiind însă definitivă.

149 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Fostul prefect Emanoil Bocăneanu, scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu

Galaţi: Fostul prefect Emanoil Bocăneanu, scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Printr-o decizie de marţi, Tribunalul Galaţi a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul fostului prefect Bocăneanu, acesta fiind obligat să nu părăsească fără permisiunea instanţei imobilul din Galaţi în care locuieşte. De asemenea, pe durata arestului la domiciliu Bocăneanu va trebui să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu comunice cu persoana vătămată, cu martorii ori experţii din dosar.

Decizia Tribunalului de a-l plasa pe Bocăneanu în arest la domiciliu nu este însă definitivă şi poate fi contestată de DNA în termen de 48 de ore de la comunicare.

Fostul prefect al judeţului Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu a fost arestat preventiv în octombrie 2014, pentru aprobarea finanţării FCM Dunărea cu 970.000 de lei, în condiţiile în care clubul de fotbal avea interdicţie la bani de la stat, din cauza datoriilor. De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că Bocăneanu a sustras şi a distrus mai multe documente care atestau că FCM Dunărea Galaţi a obţinut, în mod ilegal, finanţare de la bugetul de stat.

În noiembrie 2014, fostul prefect de Galaţi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi sustragere sau distrugere de înscrisuri.

În acelaşi dosar este judecat, în libertate, Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea Galaţi la data faptelor, în prezent ocupant al aceleiaşi funcţii la Farul Constanţa, care este acuzat de uz de fals şi tentativă la înşelăciune.

În acest dosar, Primăria Galaţi s-a constituit parte civilă cu suma de 970.000 lei, reprezentând finanţarea de la buget a activităţii sportive a FCM Dunărea Galaţi, plus penalităţile până la data plăţii efective. Pentru recuperarea prejudiciului de 970.000 lei, s-a dispus instituirea unui sechestru asigurător asupra unor bunuri (casă, teren, autoturism) ale lui Bocăneanu.

Dosarul este judecat de Tribunalul Galaţi.

În februarie 2014, Emanoil Bocăneanu fusese trimis în judecată într-un alt dosar, tot pentru fapte de corupţie comise în calitate de prefect al judeţului Galaţi, respectiv nouă infracţiuni, printre care trafic de influenţă, şantaj, delapidare şi abuz în serviciu.

În luna mai, Bocăneanu a fost arestat după ce a încălcat condiţiile eliberării condiţionate, el plecând din Galaţi la Brăila, unde s-a întâlnit cu un bărbat pentru a discuta despre angajarea unui asasin pentru uciderea unuia din denunţătorii din primul său dosar său de corupţie. El a fost eliberat în iunie şi arestat din nou, în octombrie, în noul dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici