GALERIE FOTO Micul univers al românilor. O comună din România sărbătoreşte Centenarul cu câte un drapel tricolor la fiecare poartă

O comună din Botoşani sărbătoreşte Centenarul cu câte un drapel la fiecare poartă, după ce Primăria a cumpărat 1.800 de steaguri, la cererea localnicilor. Băncile din comună sunt vopsite în roşu, galben şi albastru, iar maşinile localnicilor au şi ele steaguri în miniatură.

632 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Micul univers al românilor. O comună din România sărbătoreşte Centenarul cu câte un drapel tricolor la fiecare poartă

O comună din Botoşani sărbătoreşte Centenarul cu câte un drapel tricolor la fiecare poartă

Ziua României a fost aşteptată de localnicii din comuna botoşăneană Vârfu Câmpului, una dintre cele mai pitoreşti comunităţi rurale din Moldova, cu cel puţin câte un drapel la poartă primit de la primărie.

Inspirat de patriotismul local, primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huţu, a decis să dea curs solicitărilor localnicilor care admirau steagurile de la instituţiile publice şi de mai bine de un an cereau periodic şi ei drapeluri pentru a le arbora la poartă de Centenar. Cu sprijinul unui localnic care a donat o importantă sumă de bani, Primăria comunei Vârfu Câmpului a cumpărat 1.800 de steaguri şi suporţi pentru a fi montate în gospodăriile localnicilor.

“Iniţial am cumpărat 1.500 de steaguri pentru fiecare gospodărie. Am vizat gospodăriile locuite, însă am mai suplimentat apoi cu încă 300 de steaguri de când le-am cumpărat pe primele pentru că au mai fost solicitări, au mai venit oamenii acasă, fie din ţară fie din străinătate şi au solicitat şi ei, şi atunci am suplimentat numărul steagurilor pentru a le da şi lor. Aşa este frumos şi când vine omul şi îţi cere steagul... pentru mine este un sentiment extraordinar. Eu sunt un patriot desăvârşit. Ideea de a procura aceste drapele a venit de la oameni. În ultimii ani ei veneau şi ne spuneau că vor şi ei drapele aşa cum sunt la primărie şi pe stâlpi. Un steag nu este foarte scump, oamenii îl apreciază, iar dacă Primăria poate să susţină această investiţie cred că trebuie să fim în slujba cetăţeanului şi cu aşa ceva. Am procurat şi 100 de drapele pentru maşinile celor care lucrează în Primărie”, a declarat pentru MEDIAFAX primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huţu.

În ultimele trei săptămâni, cele şase sate din comuna Vârfu Câmpului s-au umplut de drapele şi acum nu există nicio gospodărie care să nu aibă drapelul naţional arborat pe casă, pe gard sau la poartă.

Băncile din comună sunt vopsite şi ele în roşu, galben şi albastru, iar maşinile localnicilor au şi ele steaguri în miniatură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici