GALERIE FOTO Peste 1.600 de persoane au protesat la Cluj, Sibiu şi Iaşi

Peste 1.600 de persoane au protesat, miercuri seara, în cea de-a noua zi de mitinguri de după adoptarea OUG 13, la Cluj-Napoca, Sibiu şi Iaşi. Mulţi dintre participanţii la protestul de la Sibiu au venit cu biciclete şi spun că vor porni în marş pe străzile centrale ale oraşului.

1171 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Peste 1.600 de persoane au protesat la Cluj, Sibiu şi Iaşi

GALERIE FOTO Peste 1.600 de persoane protestează la Cluj, Sibiu şi Iaşi

UPDATE 23.14 Protestele s-au încheiat. 

Cluj

Peste 700 de persoane participă, miercuri seara, la Cluj-Napoca, la un nou protest împotriva Guvernului Grindeanu, printre care şi o bunică, alături de doi nepoţi gemeni, care au o pancartă cu mesajul pentru policicieni "Ce exemplu voi ne daţi, dacă minţiţi şi furaţi”.

Participanţii la protest s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având asupra lor steaguri tricolore şi afişe pe care scrie "Chiar dacă vă supăraţi, nu vă lăsăm să furaţi”, "Poate scăpaţi, dar n-o să vă puteţi ascunde”, "PSD lasă-ne, du-te în URSS”, "Oamenii gospodari încep curăţenia de primăvară”.

Oamenii scandează "România trezeşte-te”.

Printre manifestanţi se află şi o bunică alături de doi nepoţi gemeni, Andreea şi Andrei, în vârstă de 10 ani, cu care a venit aproape în fiecare seară în Piaţa Unirii, copiii având un afiş cu mesajul "Ce exemplu voi ne daţi, dacă minţiţi şi furaţi”.

"Am venit cu nepoţii, am ieşit ca la Revoluţie, iar acum nu mă las până nu cade Guvernul. Mă nemulţumeşte faptul că cei de la putere fură cu legea în mână, vrem în fruntea ţării oameni drepţi şi cinstiţi, nu hoţi ca cei de la guvernare”, a spus bunica Susana.

Nepoata sa, Andreea, a spus că a venit şi ea în Piaţa Unirii pentru ca oamenii mari care conduc ţara să nu mai facă "legi proaste".

În Piaţa Unirii este amplasată şi o scenă unde clujenii prezenţi pot să îşi expună punctele de vedere faţă de situaţia din ţară.

Sibiu

Aproximativ 700 de persoane protestează şi în Piaţa Mare din Sibiu, cerând demisia Guvernului şi a preşedintilor celor două Camere ale Parlamentului.

Protestatarii au steaguri tricolore, vuvuzele şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Mulţi dintre cei prezenţi au venit cu biciclete şi spun că vor porni într-un marş pe străzile centrale ale oraşului.

Protestatarii striga "Rezistăm", "Hoţii, hoţii", "Demisia" şi "Jos Guvernul".

Iaşi

La Iaşi s-au adunat în Piaţa Unirii doar aproximativ 200 de persoane, chiar dacă în oraş ninge de câteva ore şi sunt minus 8 grade Celsius.

Oamenii au cu ei tricolorul, steagul UE şi al SUA. De asemenea, protestatarii ieşeni au ieşit în Piaţa Unirii cu ceai cald şi ceşti.

Ieşenii au pancarte cu mesaje precum "Rezist", "În democraţie hoţii stau la puşcărie", "Dragnea e ciuma roşie" şi "Nu mai furaţi".

Câteva zeci de oameni au ieşit să protesteze şi în alte oraşe din ţară, precum Alba Iulia, unde 40 de persoane au scandat ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici