GALERIE FOTO | Urşii de la ZOO Galaţi primesc îngheţată, iar celelalte animale multe fructe şi legume

Autorităţile din Galaţi au luat măsuri speciale pentru animalele afectate de valul de caniculă. La ZOO, animalele primesc, pe lângă foarte multă apă, îngheţată, fructe şi legume, iar câinii de la padocul unei asociaţii de protecţia animalelor porţii duble de apă şi fac duşuri la furtun.

486 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | Urşii de la ZOO Galaţi primesc îngheţată, iar celelalte animale multe fructe şi legume

GALERIE FOTO | Urşii de la Zoo Galaţi primesc îngheţată, iar celelalte animale multe fructe şi legume

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

La Grădina Zoologică Galaţi, animalele exotice nu au probleme din cauza căldurii. Celelalte, însă, suportă cu greutate canicula.

Pentru animalele care provin din zonele temperate, îngrijitorii au luat măsuri speciale. Urşii Bunica, Barney, Blonda şi Codruţa, de exemplu, primesc îngheţată, fructe şi legume reci. În meniul urşilor sunt pere, pepene galben, ananas şi banane pe care le consumă în bazinele cu apă amenajate în ţarcuri.

Le dăm meniu special ca să se răcorească. Şi animalele suferă la fel ca noi, oamenii, deci trebuie să le asigurăm un ambient răcoros pe timpul caniculei. Masa este bogată în vitamine, multe fructe, multe legume. Acum când este cald, Bunicuţa stă mai mult în bazin, se răcoreşte. Nu se sperie de apă, s-a obişnuit pentru că ştie că-i face bine”, a spus administratorul Grădinii Zoo din Galaţi, Mirela Micu.

Grădina Zoologică din Galaţi are aproape 300 de animale şi păsări. Multe dintre acestea au regim special în timpul caniculei, bazat în special pe fructe şi multe lichide. Caprele sălbatice, căprioarele şi porcii mistreţi primesc pepeni din belşug, caii au apă multă, iar urşii mănâncă îngheţată.

La padocul de câini fără stăpân al Asociaţiei Help Lăbuş, câinii nu primesc fructe şi îngheţată, dar au duşuri răcoritoare. De aceea, consumul de apă aproape s-a dublat în ultimele două zile.

Folosim foarte multă apă. Cărăm apă ca să răcorim căţeii, le este şi lor cald, au blană. De două ori pe zi udăm cuştile. Udăm ţarcurile cu furtunul, este foarte cald, caniculă. Cărăm apă şi cu găleţile, le mai punem şi în balii pentru că ei se bălăcesc, dar ţarcurile în permanenţă trebuie udate”, a spus unul dintre îngrijitorii padocului, Janeta Vintilă.

În padocul Asociaţiei Help Lăbuş de la marginea Galaţiului sunt peste 1.000 de câini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici