Video GALERIE FOTO Ziua Jandarmeriei, sărbătorită în Parcul Herăstrău din Capitală: Sute de copii au testat caii folosiţi de jandarmi şi tiroliana

Jandarmii au sărbătorit de ziua lor, duminică, în Parcul Herăstrău, alături de sute de părinţii şi de copii care le-au putut testa echipamentele. Tiroliana, caii şi maşinile speciale au fost atracţiile principale pentru cei mici.

893 afișări

"Avem diferite standuri cu materialele cu jandarmii execută misiunile zilnice, avem maşinile speciale cu care au fost transportate bunuri, valori şi obiecte de o importanţă deosebită ale statului român cum ar fi Cuminţenia Pământului, Comorile Chinei, aurul şi argintul dacic, dar şi armament, muniţii şi substanţe nucleare de risc deosebit. Avem aici şi animalele de serviciu cu care noi mergem întotdeauna la misiuni, caii şi câinii Jandarmeriei Capitalei, fanfara Jandarmeriei, care prezintă o demonstraţie de muzică militară. Alături de noi sunt şi studenţii Academiei de Poliţie, de la Facultatea de Jandarmi, viitorii ofiţeri care prezintă un exerciţiu ce necesită multă muncă şi antrenament, bazat pe încredere, este un exerciţiu executat cu arme reale cu baionete ascuţite ce prezintă un real pericol pentru cei ce îl execută", a declarat lt. Alexandru Iacob, ofiţer relaţii publice în cadrul Jandarmeriei Bucureşti.

Copiii au putut testa caii folosiţi de jandarmi în misiuni dar şi tiroliana.

"Avem şi tiroliana Jandarmeriei de la Sinaia unde este accesul liber pentru copii. Copiii sunt întotdeauna încântaţi de activităţile noastre, ne bucurăm să îi avem alături de noi şi încercăm să le explicăm activităţile noastre, să îi sprijinim cu informaţii, îi îmbrăcăm cu echipamentele noastre", a adăugat lt.. Alexandru Iacob, ofiţer relaţii publice în cadrul Jandarmeriei Bucureşti.

"M-am dat de două ori cu tiroliana şi mi-a plăcut foarte mult. Nu ştiu dacă vreau sa mă fac jandarm, dar aşs vrea să fiu poliţist ca să atrag cu pistolul", a spus Radu, un băiat de 10 ani.

"Mie imi plac căluţii şi mami m-a adus special aici ca să mă urc pe unul dintre ei. Mi-a fost un pic frică, dar am vazut că stă cuminte şi am prins curaj să mă urc pe el", a spus Elena în vârstă de şapte ani.

Mulţi părinţi au venit special în Parcul Herăstră pentru a se bucura alături de cei mici de activităţile organizate de jandarmerie.

"Băiatul meu a exersat niste mişcari de arte marţiale cu un domn jandarm şi i-a plăcut tare mult. Vrea să încerce toate activităţile. De când a auzit că azi e Ziua Jandarmeriei, s-a rugat să venim în parc. Am fost şi anul trecut şi, probabil, o să devină un fel de tradiţie pentru noi pentru că el chiar vrea să se facă jandarm", a afirmat Irina, mama unui băiat de 12 ani.

Şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat la eveniment.

"Nu este deloc întămplător că jandarmii îşi sebează această zi atunci când înfloresc copacii şi faptul că sunt atâţia oameni aici arată de câtă încredere se bucură jandarmeria. Îmi doresc ca în fiecare an să fie mai puternică şi mai bine pregătită să facă faţă tuturor provocărilor. Le urez "La multi an!" şi mult succes în activitate şi să fie în continuare la fel de motivaţi şi de determinaţi să să fie alături de oameni", a declarat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Jandarmeria Româna a împlinit 167 de ani de la înfiinţare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici