Gâtej: "PMB nu a semnat încă protocol cu Garda de Mediu. Poluarea în Bucureşti e permanentă"

Primăria Generală a Capitalei nu a încheiat încă un protocol de colaborare cu Garda Naţională de Mediu, spune şefa GNM, comisar Mărioara-Artemis Gâtej. „Poluarea în Bucureşti e permanentă”, spune ea.

183 afișări
Imaginea articolului Gâtej: "PMB nu a semnat încă protocol cu Garda de Mediu. Poluarea în Bucureşti e permanentă"

Gâtej: "PMB nu a semnat încă protocol cu Garda de Mediu. Poluarea în Bucureşti e permanentă"

„Poluarea în Bucureşti e permanentă. (...) Noi, în Capitală, nu avem un inventar a locuinţelor care folosesc alt combustibil decât gazul metan, nu avem un inventar al mijloacelor de transport pe norme de poluare în Bucureşti, nu avem un registru al spaţiilor verzi în Bucureşti. Primăriilor de sector, nu avem un inventar al mijloacelor de transport pe norme de poluare, nu avem un registru al staţiilor verzi în Bucureşti. Noi am avut discuţii în mod repetat (cu primăriile de sector - n.r.), la începutul acestui an am încheiat chiar şi protocoale de colaborare cu primăriile de sector, prin Poliţia Locală, să ne acordăm sprijin. Vreau să vă spun că s-a modificat legislaţia pe gestiunea deşeurilor anul trecut, competenţe pe aplicarea prevederilor acestui act normativ s-au dat şi Poliţiei, Poliţiei Locale”, spune la TVR Mărioara-Artemis Gâtej.

Ea precizează că Primăria Generală a Capitalei nu a încheiat până în prezent un protocol cu Garda Naţională de Mediu.

„Nu ştim pe ce considerent. Au participat la întâlnire, dar ulterior nu s-a concretizat protocolul. Garda de Mediu în momentul de faţă are 550 de comisari. Ca să protejeze populaţia întregii ţări este total insuficient. În medie comisariatele noastre au între 6 şi 8 comisari, care nu se ocupă doar de aceste probleme. Noi verificăm poluatorii industriali, tot ce înseamnă substanţe chimice, transferul deşeurilor în punctele de trecere a frontierei. Avem nevoie de sprijinul Poliţiei Locale pentru aceste depozite necontrolate de deşeuri punctuale, pentru acele prestări de servicii care generează disconfort olfactiv şi intră în competenţa administraţiei publice locale, pentru verificarea acestor probleme la operatori care nu necesită autorizaţie de mediu”, conchide Gâtej.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici