Gazul, soluţie pentru trasport? Transportatorii vor sprijin în vederea achiziţionării de maşini mari care funcţionează cu gaz

Transportatorii români solicită implementarea unui program guvernamental de stimulare a achiziţionării de vehicule comerciale licenţiate de transport rutier de marfã şi persoane pe bazã de gaz natural comprimat şi lichefiat.

296 afișări
Imaginea articolului Gazul, soluţie pentru trasport? Transportatorii vor sprijin în vederea achiziţionării de maşini mari care funcţionează cu gaz

Gazul, soluţie pentru trasport? Transportatorii vor sprijin în vederea achiziţionării de maşini mari care funcţionează cu gaz

Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicitã Ministerului Mediului, Apelor şi Pãdurilor introducerea unui program de stimulare pentru achiziţionarea de vehicule comerciale licenţiate de transport rutier de marfã (peste 2,5 tone) şi persoane (peste 1+9 locuri) pe bazã de gaz natural comprimat/lichefiat(GNC /GNL).

Acest lucru reprezintă primul pas către tranziţia verde pentru industria transporturilor rutiere, susţin reprezentanţii UNTRR.

Justificarea transportatorilor este că motoarele pe GNC produc cu 25% mai puţin dioxid de carbon decât benzina şi cu 35% mai puţin decât motorina. În plus, vehiculele electrice nu sunt încă o soluţie viabilã din punct de vedere economic pentru transportul rutier pe distanţe lungi.

Impulsionarea pieţei se poate realiza prin acordarea de subvenţii transportatorilor români de pânã la 50% din costul vehiculului, arată cei de la UNTRR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici