Geneticienii au făcut harta răspândirii coronavirusului în lume. În SUA a ajuns varianta originală, în România versiunea fiică

  • Trei tulpini diferite ale coronavirusului care provoacă COVID-19 s-au răspândit în lume, spune dr. Peter Forster
  • Tulpina originală din Wuhan este cea care a îmbolnăvit 500.000 oameni în Statele Unite
  • În schimb, în Europa s-au răspândit mai mult celelalte două tulpini
7274 afișări
Imaginea articolului Geneticienii au făcut harta răspândirii coronavirusului în lume. În SUA a ajuns varianta originală, în România versiunea fiică

Geneticienii au făcut harta răspândirii coronavirusului în lume. "În SUA a ajuns varianta originală, în Europa este versiunea fiică"

Dr. Peter Forster alături de experţii în genetică, epidemiologie şi virusologie au identificat trei tulpini ale coronavirusului care provoacă COVID-19. Ei explică faptul că acestea s-au răspândit diferit la nivel global. Deşi China a fost prima ţară afectată de coronavirus, ea s-a confruntat mai mult cu tipul B al virusului. Tipul B reprezintă mutaţia tipului A.
 
Potrivit experţilor de la Universitatea din Cambridge, care au folosit ulterior identificării tulpinilor virusului un algoritm matematic pentru a studia răspândirea, în Europa au ajuns tipurile B şi C.
 
Dr. Peter Forster a urmărit traseul diferitelor tulpini de coronavirus şi a notat concluziile într-un raport numit "Analiza retelei filogenetice a genomului SARS-CoV-2".
 
"Sunt mult prea multe mutaţii rapide pentru a urmări arborele genealogic al COVID-19. Am folosit un algoritm matematic pentru a vizualiza în cel mai plauzibil mod aceşti arbori", a spus el.

Caracterizarea celor trei tulpini ale coronavirusului

Tipul A

-Cel mai apropiat de virusul identificat la lilieci şi pangolini
-Considerat a fi rădăcina celor trei tulpini existente
Apărut în Wuhan, comun în America şi Australia

Tipul B

-Variaţia tipului A
-Răspândit în China
-A suferit două mutaţii faţă de tipul A
-Mutaţiile survin lent în China, dar rapid în afara ei

Tipul C

-Variaţie a tipului B
-O mutaţie faţă de tipul "părinte"
-Răspândit în Europa şi Singapore

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici