Geoană: Nu am intermediat chestiuni ilegale

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că nu a cerut nimănui să facă ilegalităţi şi nici nu a intermediat "chestiuni cu caracter ilegal".

7 afișări
Imaginea articolului Geoană: Nu am intermediat chestiuni ilegale

Geoană: Nu am intermediat chestiuni ilegale (Imagine: Liviu_Adascalitei/Mediafax Foto)

Geoană a afirmat că apariţia în presă a unor fragmente din "dosarul Voicu", în care apare şi numele său, este doar un pretext, care nu are alt scop decât denigrarea numelui său.

"Reiterez faptul că nu am cerut nimănui să facă ceva care să fie ilegal şi nu am intermediat chestiuni cu caracter ilegal. Nu acesta este stilul meu de a face politică. Este evident că se încearcă introducerea mea, cu orice pretext, într-un scandal care nu mă priveşte", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a apreciat că este "cel puţin ciudată" apariţia acestui subiect în contextul în care la Bucureşti se vorbeşte despre creşterea taxelor, în urma vizitei reprezentanţilor FMI în România.

"Este cel puţin ciudat că, într-o perioadă în care se vorbeşte despre creşterea taxelor, despre vizita reprezentaţilor FMI în România şi despre posibilele consecinţe ale negocierilor cu oficialii români, ce pot conduce la costuri mari pentru cetăţeni, ziarul în cauză să acorde prima pagină unui subiect care nu are alt scop decât denigrarea numelui meu", a mai spus Geoană.

Fostul lider al organizaţiei de femei PSD Dolj, Maria Schutz, i-a cerut ajutorul lui Mircea Geoană în 2006, în timp ce era cercetată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), acesta trimiţând-o la Cătălin Voicu şi asigurând-o că o ajută cu ce are nevoie, relatează România Liberă.

Potrivit interceptărilor telefonice anexate la dosarul instrumentat de DNA Oradea, în 2006, Maria (Lili) Schutz i-a solicitat lui Mircea Geoană sprijin, pe telefonul acestuia de la Senat, în timp ce era cercetată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune prin care ar fi păgubit statul român cu circa cinci milioane euro, scrie România Liberă în ediţia de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici