George Maior a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara, distincţia fiind înmânată de rectorul Marilen Pirtea, "ca semn de recunoaştere publică a meritelor excepţionale".

166 afișări
Imaginea articolului George Maior a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

George Maior a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ceremonia de decernare a distincţiei acordate lui George Maior a avut loc în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

"Senatul Universităţii de Vest din Timişoara a decis să-i acorde acest titlu domnului director al SRI, George Maior, ca semn de recunoaştere publică a meritelor excepţionale, prestigiului şi contribuţiilor majore, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, în menţinerea securităţii naţionale în fruntea unei instituţii reformatoare, neutră şi echidistantă care luptă pentru întărirea statului de drept şi pentru securitatea cetăţeanului", a spus rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

După ce a primit distincţia, George Maior a spus că are emoţii, precizând, totodată, că în momente critice nu i s-a întâmplat să fie emotiv, aşa cum este la primirea acestui titlu.

"Nu am avut emoţii în momente critice, precum aventura din Irak, când mă aflam într-un elicopter supus unui tir de rachete sau când am fost în sediul NATO, pe 11 septembrie 2001, când se presupunea că va fi atacat precum turnurile gemene. Atunci nu am avut emoţii, pentru că eu cred că am acţionat la rece, dar azi (vineri – n.r.) am emoţii, pentru că mă aflu în acest centru de excelenţă cu oameni deosebiţi din punct de vedere intelectual", a spus George Maior.

Directorul SRI a dedicat titlul de Doctor Honoris Causa primit din partea Universităţii de Vest din Timişoara tinerilor diplomaţi români, militarilor din teatrele de operaţiuni, dar şi ofiţerilor de informaţii.

"Dedic acest titlu tinerilor diplomaţi care au lucrat în anonimat pentru a duce ţara în Uniunea Europeană şi NATO, despre care probabil nu se va auzi niciodată ceva, tinerilor militari care s-au dedicat pe fronturi îndepărtate pentru a aduce un plus de securitate acestei ţări, ofiţerilor de informaţii care oricum lucrează în anonimat, niciodată nu se va auzi de ei, dar care peste tot încearcă să ajute România prin informaţie pentru a fi protejată, pentru ca noi să putem învăţa în asemenea edificii de cultură, să avem copii în siguranţă şi să-i ducem la şcoli. Ei merită recunoştinţa mea într-un asemenea moment deosebit pentru mine", a mai spus Maior.

După ceremonia de înmânare a titlului de Doctor Honoris Causa, George Maior şi-a lansat, în Aula Magna a universităţii, cea de-a doua ediţie a cărţii sale "Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI".

La eveniment au fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrul pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Cercetare Tehnologică, Mihnea Costoiu, parlamentari, precum şi lideri ai administraţiei locale şi judeţene din Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici