Gheorghiţă Mararu a fost înmormântat. Trăsura care a dus sicriul, trasă de patru oameni - FOTO, VIDEO

Trăsura cu care a fost transportat sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghiţă Mararu, împuşcat duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ, a fost trasă de patru oameni, după ce caii care fuseseră înhămaţi la caleaşcă s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham.

2185 afișări
Imaginea articolului Gheorghiţă Mararu a fost înmormântat. Trăsura care a dus sicriul, trasă de patru oameni - FOTO, VIDEO

Gheorghiţă Mararu a fost înmormântat. Trăsura care a dus sicriul, trasă de patru oameni (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

La scurt timp după ce au început funeraliile lui Gheorghiţă Mararu şi după ce cortegiul s-a pus în mişcare, caii înhămaţi la trăsura în care se afla sicriul s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham, astfel că a fost nevoie ca aceştia să fie deshămaţi, caleaşca fiind trasă de patru oameni.

La scurt timp de la punerea în mişcare, cortegiul funerar a fost oprit după ce unul dintre caii de la trăsură, speriat de mulţime, a sărit şi a rupt un ham, iar cinci persoane au încercat să strunească atelajul. Ulterior, caii au fost deshămaţi, iar trăsura a fost trasă de patru oameni, cei doi cai aflându-se în faţa trăsurii şi fiind struniţi de câte un îngrijitor.

Video stirileprotv.ro

La locuinţa părinţilor lui Mararu s-a aflat şi un echipaj de ambulanţă, care a fost solicitat pentru o persoană care se simţea rău şi avea nevoie de calciu.

Gheorghiţă Mararu a fost înhumat în cimitirul din oraşul Roznov, iar sute de persoane - rude, localnici sau cunoscuţi - l-au condus pe ultimul drum, la funeralii fiind prezente şi numeroase forţe de ordine.

Slujba religioasă de înmormântare a fost oficiată de şapte preoţi la biserica Roznovanu, cu hramul Sf. Niculae şi Sf. Alexandru, după care Gheorghe Mararu a fost înmormântat în cimitirul din localitate.

Procesiunea funerară a fost însoţită de o fanfară ai cărei membri erau îmbrăcaţi cu tunici roşii şi având pe cap chipiuri.

Din cauză că la înmormântare au participat multe persoane, circulaţia rutieră pe drumul naţional DN 15, Piatra Neamţ - Bacău, s-a desfăşurat îngreunat, joi la prânz, în oraşul nemţean Roznov.

La procesiune au venit peste cinci sute de persoane, iar numeroase forţe de ordine s-au aflat atât printre oameni, cât şi pe drumul principal.

Un cordon de poliţişti întins pe aproximativ un kilometru a dirijat circulaţia, iar cinci maşini cu poliţişti de intervenţie rapidă au fost dislocate în zonă.

Cu o zi în urmă, oficiali ai IPJ Neamţ anunţaseră că funeraliile lui Gheorghiţă Mararu vor fi supravegheate de forţe de poliţie şi că cortegiul funerar al acestuia a fost însoţit de la Piatra Neamţ până în Roznov de echipaje de intervenţie rapidă.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghiţă Mararu a fost dus, miercuri, la Roznov, iar cortegiul funerar, format din 15 autoturisme de lux, a fost însoţit, până la destinaţie, de echipaje ale Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, oamenii legii urmând să asigure măsuri de pază şi la biserică, precum şi cu ocazia funeraliilor de joi, potrivit inspectorului principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Timp de două zile, pe strada Liliacului, din Piatra Neamţ, unde se află vila lui Gheorghiţă Mararu, circulaţia s-a desfăşurat îngreunat întrucât pe ambele părţi ale străzii s-au aflat zeci de maşini de lux, din care coborau prieteni ai celui ucis pentru a-i aduce un ultim omagiu.

În timp ce în curte s-au adunat zeci de prieteni ai familiei Mararu, în faţa casei, dar şi în apropiere s-au aflat în permanenţă două echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi un echipaj al unei firme de pază din oraş.

Măsurile preventive de protecţie au fost dispuse de şeful Poliţiei Neamţ, pentru a preîntâmpina producerea vreunui alt eveniment.

Gheorghiţă Mararu (32 ani) şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stăteau la masă, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul dintre aceştia fiind împreună cu prietena sa. La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis "Falău", care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici