Gigi Becali, eliberat condiţionat. PRIMA DECLARAŢIE la ieşirea din Penitenciar: Vreau să mă împac cu toţi, să mă ierte orice om pe care l-am supărat. Finanţatorul Stelei a ajuns acasă

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, decizia fiind luată, vineri, de Tribunalul Constanţa, care a respins contestaţia procurorilor DNA. Gigi Becali a ajuns, în jurul orei 17.40, la locuinţa sa din Pipera, nedorind să facă nicio declaraţie pentru cei aproximativ 20 de reprezentanţi ai presei care îl aşteptau.

11571 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali, eliberat condiţionat. PRIMA DECLARAŢIE la ieşirea din Penitenciar: Vreau să mă împac cu toţi, să mă ierte orice om pe care l-am supărat. Finanţatorul Stelei a ajuns acasă

Gigi Becali (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Lăsaţi-mă în pace, nu mai dau nicio declaraţie pentru presă!", a spus Becali.

Înainte de a intra în curtea locuinţei sale, finanţatorul clubului de fotbal a oprit la un bar din apropiere, unde i-a salutat şi a discutat cu câţiva localnici.

Gigi Becali a făcut declaraţii jurnaliştilor imediat ce a ieşit din penitenciar, vorbind timp de aproape o oră. El spunea că primul lucru pe care vrea să îl facă este să se împace cu toată lumea, susţinând şi că va ieşi din viaţa publică.

”Prima dată şi prima dată vreau să împlinesc dreptatea Domnului, să mă împac cu toţi oamenii pe care i-am supărat şi să mă ierte toţi, jurnalişti pe care i-am jignit, din viaţa publică politicieni, judecători, procurori, orice om pe care eu l-am supărat cu cel mai mic lucru. Eu nu mai pot să doresc răul la cineva, pentru că eu la rugăciune mă rog şi pentru duşmani. Atunci ar însemna că-l mint pe Dumnezeu. Omul are în adâncul sufletului o mică răutate, încerc să-mi înving şi răutatea aia, pentru că sunt unele persoane care mi-au făcut rău, dar eu le cer iertare şi la ăia care mi-au făcut rău, dacă eu am greşit cu ceva”, a spus Becali.

De asemenea, el a făcut lobby pentru verii săi, Giovani şi Victor Becali, pentru Mihai Stoica, Gică Popescu şi Cristi Borcea, aflaţi în penitenciare, şi i-a transmis ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, că nu are nevoie de bani ”ca să fie om”.

”Îi transmit capului care conduce (Ministerul Justiţiei - n.r.), care este ministrul Justiţiei - să mă ierte că suntem în post - că nu ai nevoie de niciun ban ca să fii om. Că a spus că un miliard de euro ne trebuie pentru puşcării. N-ai nevoie de niciun ban ca să fii om. N-ai nevoie de niciun ban ca să aplici legea. (...) Nu trebuie niciun ban ca să înţelegi că MM Stoica are un an de puşcărie şi două luni şi nu a ieşit din puşcărie. Când el trebuie să iasă 25 de zile afară. Nu trebuie să dai niciun miliard de euro şi niciun euro ca să iasă Dan Voiculescu, să se ducă acasă 15 zile pe an... Nu trebuie să dai niciun ban ca Giovani, după un an şi ceva de puşcărie, să iasă 15 zile... Nu trebuie să dai niciun ban ca să-l laşi pe Gică Popescu să se ducă acasă. Are regim semi-deschis. Din 25 de zile s-a dus numai o zi. Borcea s-a dus numai o zi. Victor s-a dus numai o zi acasă. (...) Nu pot să trec cu vederea. Voi lupta ca oamenii să nu devină animale (...) Să mă ierte cei de la ANP, dar sistemul ăsta trebuie să cadă. Eu voi lupta pentru asta în numele lui Hristos, să-mi ajut semenii. Nu numai pe Victor, Giovani, pe Borcea, Voiculescu şi restul, pe toţi deţinuţii”, a afirmat Gigi Becali.

El le-a spus jurnaliştilor că are de gând să construiască spitale şi biserici, pentru care îşi va folosi toată averea, dar nu va mai da de pomană în faţa palatului, aşa cum obişnuia înainte de condamnare.

”Planul meu de viitor este mântuirea. La palat la mine vor fi numai muzică religioasă şi oameni duhovniceşti. O să cumpăr o tipografie în care se tipăresc numai lucrări ortodoxe, despre sfiinţii părinţi, rugăciuni. Voi face misiune ortodoxă din mântuirea neamului. (...) Toată averea mea o s-o folosesc pentru mântuirea neamului - spitale, nu spital, spitale voi face. Biserici. Numai că să ştie toată lumea: niciun leu nu voi mai da în faţa casei mele sau pe la palat. Să nu mă mai aştepte nimeni că nu mai dau nici 5 bănuţi. Voi căuta spitale, voi ajuta oameni bolnavi. Dar ei să ştie că vor sta degeaba, nu dau nici 5 bani, că nu fac la mine acasă circ. Gata, s-a terminat. Să nu mai vină”, a subliniat patronul Stelei.

El a mai spus că se va duce cu alimente şi haine la diferite închisori din ţară, va merge la Muntele Athos, iar de Paşte va sta cu familia.

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, decizia fiind luată, vineri, de Tribunalul Constanţa, care a respins contestaţia procurorilor DNA.

Dosarul de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali a fost luat în discuţie, în 6 martie, de un complet al Judecătoriei Medgidia, după ce a fost prezentat unei comisii pentru eliberare condiţionată din penitenciar, iar după analizarea dosarului, membrii acesteia au decis că omul de afaceri întruneşte condiţiile pentru a fi pus în libertate.

Gigi Becali a avut de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, în 4 iulie 2014, să îi fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, în condiţiile în care condamnarea dată în dosarul "Valiza" nu mai este incriminată de noul Cod penal, dar şi această solicitare a fost respinsă de către instanţă.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărţi, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" şi "Becali şi Steaua", iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României". Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici